iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха какъв е идеалният коледен подарък

Откриха какъв е идеалният коледен подарък 12_1450189085

Британски психолози откриха тайната на идеалния коледен подарък, като хората, получаващи подаръци, харесват най-много тези, които отразяват най-добре характера и вкуса на подаряващия. Това твърдят психолозите от Лондонския университетски колеж.

Догадките какво би искал получаващият, не са правилна стратегия, защото често човек не може да прецени какво точно ценят близките му.

Психолозите под ръководството на проф. Ейдриън Фърнам стигат до тези изводи след експеримент, в който 122-ма участници купуват песни като подаръци от приятелите им. След това учените проучили приятелите и установили, че подаръците били харесвани повече, когато отразявали вкуса на подаряващия.

За тези, които са оставили пазаруването за последния момент, психолозите дават и някои съвети. Крайно нежелателно е например, когато подаръците са няколко, сред тях да има и евтин, защото той сваля възприеманата стойност на основния.

При двойките, особено тези, които посрещат първата си Коледа заедно, скъпите подаръци може да са проблематични, защото повишават очакванията на получателя.

Ако след време последва нещо евтино, то може да бъде възприето като пренебрежение. Скъпите подаръци в началото на връзката могат да бъдат изтълкувани и като вид подкуп, а не като оказано внимание.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.