iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха фестивала "Арлекин" в Перник

Откриха фестивала "Арлекин" в Перник 06_1465015107

„До днес тук беше царството на пернишките деца. Днес вече откриваме станалият традиционен Трети международен детско юношески театрален фестивал „Арлекин” . Този фестивал се провежда под ръководството на ОДК Перник.

Благодаря ви за този хубав празник, деца! Нека се забавляваме заедно, защото театърът е вдъхновение, емоция, театърът е всичко, което нашето въображение може да роди! Тези деца заслужават нашето внимание и ние ще бъдем с тях през всички дни на фестивала!” – каза кметът Вяра Церовска при откриването на фестивала „Арлекин” днес в Перник.

Кметът е и патрон на проявата. Фестивалът беше открит с уникален спектакъл от гостите от драматичен театър Враца, под ръководството на Георги Врабчев. В края на спектакъла беше запален и фестивалния огън.14 театрални групи, с 221 участника ще представят 17 спектакъла в Третия международен театрален фестивал „Арлекин”. Групите са от София, Банкя, Благоевград, Пазарджик, Враца, Сърбия. Основен двигател на фестивала е детско-юношески театрален състав „Мускетарите” при ОДК с ръководител Ваня Михова.Трета поредна година те работят неуморно за да забавляват пернишката публика и гостите на град Перник. Богата музикална програма беше подготвена за всички зрители, дошли на официалното откриване. Много родители с децата си, много перничани бяха дошли на откриването. На него бяха освен кметът Церовска и заместниците й Севделина Ковачева и Денислав Захариев. Както вече стана ясно, всички постановки ще се играят в ОДК Перник, входът е свободен.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.