iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организираха пернишка вечер в Чикаго

Организираха пернишка вечер в Чикаго 03_1458221117

Ето статия за традиционно събитие на перничани, живеещи и работещи в Чикаго, която е отпечатана в българския вестник “България”, който се издава в щатския град. Вероятно мнозина наши съграждани ще открият в снимките свои близки, приятели и познати.

През изминалия уикенд, в залата към българската православната църква “Света София” в чикагското предградие Дес Плейнс, се проведе традиционната пернишка вечер. Повече от 100 перничани и приятели на миньорския град уважиха веселбата. Скъпи гости на вечерта бяха старши треньорът на “Миньор” (Чикаго) – Цветан Йончев и председателят на фондация “Ние българите по света” – Михаил Томов.

Българската футболна легенда се радваше на особено внимание от всички присъстващи. Йончев показа и завидни певчески умения в народната музика. Дует Нина и Жоро Петрови се погрижиха за градуса на настроението.

Михаил Томов лично награди със сертификат за благодарност семейство Десислава и Мартин Трендафилови за средствата, които са дарили за направата на бюст-паметника на Васил Левски в Чикаго. Томов благодари лично и на всички останали перничани, които са получили грамотите си по-рано, за моралната и материална подкрепа, както и за отделеното време и физическите усилия при градежа на паметника.

На вечерта всеки желаещ можеше да се сдобие с календари на СК Борба “Миньор” (Перник) за 2016 година, специално изпратени от Световния и Европейски шампион по класическа борба – Иво Ангелов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.