iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Опитват да уредят бивш антимафиот, участвал в разследването на убийството на Мирослава, в Академията на МВР

Опитват да уредят бивш антимафиот, участвал в разследването на убийството на Мирослава, в Академията на МВР 07_1436790212

Част от политическото ръководство на МВР се опитва да уреди с пост бившия антимафиот Валентин Цоновски. Той е един от най-доверените хора на фалиралия банкер беглец Цветан Василев и в момента изпълнява поръчки на Василев.

Бившият антимафиот се готвел да се уреди в Академията на МВР, където зам.-ректор е друг авер на фалиралия банкер - психологът Неделчо Стойчев.

Цоновски беше уволнен от бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев, но беше върнат на работа от служебния МВР шеф Йордан Бакалов.

Името на ченгето се свързва с редица разкрития за нарушения на НПК по време на дейността му като шеф на антитерора в ГДБОП. Заради мистериозната смърт на арестанта Стойчо Стоев при обиска в дома му в Перник в 41-ото Народно събрание са сформирани две анкетни комисии, които да проверят действията на Цоновски и подчинените му при т. нар. самоубийство на заподозрения за смъртта на 17-годишната Мирослава Николова. Едната излезе с категоричен доклад, че Цоновски и подчинените му са нарушили редица текстове от НПК и е трябвало да бъдат разследвани за длъжностни престъпления.

Интересен факт е, че в тази „ювелирна акция" участва и тогавашният шеф на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев. Според негови бивши колеги психологът е участвал в действия по замазване на гафа със смъртта на Стойчо Стоев.

Интересно е какви действия ще предприеме вътрешният министър Румяна Бъчварова и дали ще толерира лица, свързани с фалиралия банкер Цветан Василев, който се укрива от родното правосъдие в Белград, пише "Телеграф".

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.