iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Онлайн диетите набират скорост

Онлайн диетите набират скорост 07_1438005784

Перфектната диета не съществува. Затова всички специалисти препоръчват преглед при лекар, преди да се впуснем в каквато и да е форма на "спешно отслабване".

Разбира се, треньорите във фитнеса често обичат да се шегуват с по-пухкавите си клиентки, че от концентрационен лагер никой не е излязъл дебел - тоест за да се отслабне, има само един начин - добрият стар глад.

В съвременната модерна епоха обаче методите и салтанатите за вталяване са най-невероятни. Водорасли от далечни презокеански езера, мъх от руски високопланински склонове, фотосинтеза чрез поемане на слънчеви лъчи и какво ли още не.

Интернет знае всичко

Най-новата мания, която набира страшна сила в момента, са онлайн диетите, онлайн упражненията и изобщо вталяването чрез интернет. Това обаче може да бъде изключително опасно, предупреждават лекарите.

Според рекламите в новите сайтове срещу съответната сума уж "специалист" ви изготвя специален хранителен режим, чрез който в рамките на няколко месеца ще имате тялото на фотомодел.

Времето за съставянето онлайн на сложния график обаче е само 5 минути. Това означава, че средно за половин минута диетолог решава каква да е диетата ви за 2 седмици. Звучи изключително странно, да не кажем невъзможно. Но онлайн диетите се котират много добре на пазара, а отчаяни девойки се впускат в интернет отслабването с неприкрита радост.

Точно тегло, без да смятаме бюста и дупето

Според сайтовете има специална система, която може да познае и прогнозира колко точно ще отслабнете, кога ще постигнете оптималното си тегло и колко точно трябва да свалите, за да сте в идеалните за ръста си мерки.

На практика това е невъзможно, защото метаболизмът на всеки човек е различен. Не на последно място едно по-пищно дупе или пък хубав бюст веднага накланят везните в различна от сметната онлайн посока.

Мотивация

Някои от сайтовете за отслабване предлагат даже онлайн мотивация. Това е нещо като кратко есе или клипче, което помага на дебеланковците да се вземат в ръце и да спрат с преяждането.

За мотивирането, разбира се, се плаща допълнително, или пък се получава като бонус към изготвения режим.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.