iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Огърлица ще ни брои калориите

Огърлица ще ни брои калориите 03_1425910005

Измислиха нова „умна" огърлица, която има за цел да ни спаси от хранителните ни грехове, като брои калориите и пази от лакомията. Това пише американското издание Popular Science.

Красивото иначе бижу за врат определя размера и съдържанието на порциите, които притежателят й поглъща. Устройството е разработено от инженери от Калифорнийския университет в Лос Анджелис с идеята да контролира човешката лакомия.

Справянето с епидемичните размери на затлъстяването зависи от това да се знае какво консумират хората и дали променят хранителните си навици, настояват диетолози.

Бижуто следи вибрациите в областта на шията. Горната част на гръдния ни кош е кухина, която кънти при всяко преглъщане и поемане на въздух. Огърлицата е оборудвана с пиезоелектрически сензори.

Придвижването на храна или течност надолу по хранопровода предизвиква вибрации, които достигат до кожата около врата и сензорите ги записват.

Различните видове храна се отличават със специфичен модел на вибрация. Ако ядем нещо меко и сочно, звукът при преглъщане е съвсем различен от този при преглъщането на нещо твърдо и хрупкаво.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.