iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Няма кой да погребе най-известната наркодилърка в Перник

Няма кой да погребе най-известната наркодилърка в Перник 03_1457686813

Починала е една от най-известните наркодилърки в Перник – Маргарита Б., известна като Рита, като тялото й обаче престоява над две седмици в хладилна камера в моргата, тъй като няма близки, които да я погребат.60-годишната жена преди години живеела в квартал „Твърди ливади“, където продавала предимно хероин. Дори на сградата на Битовия комбинат и на висок блок в близост до жилището й имало надписи със спрей „Хероин при Рита – 10 лева“ и стрелка, сочеща посоката, съобщава Struma.bg.

За разпространение на наркотици Рита бе изправяна пред съда. След като загубила жилището си, тя продължила да живее в съседен апартамент, като се грижела за болна жена. Когато тя починала, Рита останала буквално на улицата, пострадала и тежко, като си счупила крак, което я направило инвалид.

През последните години Рита се преместила да живее на семейни начала с мъж в блок на улица „Рашо Димитров“ в пернишкия квартал „Изток“. Така допреди фаталния ден, когато новият й спътник в живота я открил мъртва.

Взети са проби за изследване, за да се установи точната причина за смъртта, които са изпратени в специализирана лаборатория в София. Резултатите още не са готови. Едно от предположенията е, че е починала от свръхдоза.

Мъжът, с когото живеела Рита, имал намерение да я погребе, но нямал средства. Започнал дори да търси пари назаем, но не успял да осигури необходимата сума за погребението.

Заради липсата на други близки тялото на Рита все още е в моргата в Перник. Тя ще бъде погребана служебно, но за да се случи това, трябва първо да бъде издадено прокурорско разпореждане. Бюрокрацията в подобни случаи отнема обаче около 3-4 седмици.

За жалост случаят на Рита не е единственият в Перник. Почти всяка седмица умират самотни хора, които няма кой да погребе, а телата им престояват в моргата със седмици.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

09-Март-2016

10-Март-2015

10-Март-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com