iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма да има тържества в Ковачевци

Няма да има тържества в Ковачевци 06_1403265047

Няма да има тържества в Ковачевци, по случай 132-та годишнина от рождението на комунистическия трибун Георги Димитров и те бяха отменени.

Решението е взето от местната управа на спешно съвещание тази сутрин, заради трагедията във Варна, съобщи кметът Васил Станимиров.Няма как да се веселим на фона на трагедията във Варна, каза кметът.

Той съобщи още, че днес в Ковачевци ще бъдат положени единствено венци и цветя на паметника на Георги Димитров в центъра на селото и с едноминутно мълчание ще бъдат почетени загиналите при вчерашното бедствие във Варна и Добрич. На полагането на венците пред паметника на Димитров ще присъстват Георги Първанов и кметът на Перник Росица Янакиева. В Ковачевци се очакваше да пристигне и Георги Пирински.

Засега обаче още нямало информация от „Позитано” при така създалата се ситуация дали Пирински ще присъства. Изказваме съпричастност към хората от Варна и съболезнования на близките на загиналите. Готови сме да помогнем с каквото можем на пострадалите, заяви Станимиров. Той съобщи още, че планираните за днес концерт и заря ще се състоят на 5 юли в Калище.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.