iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не се грижим за гърдите си

Не се грижим за гърдите си 04_1429273960

Наближава международния ден за пипане на женски гърди, като ще го отбележим на 3 май. Въпросът е какво ще докосват мъжете, като според експерти българките никак не се грижат добре за своите секси дадености, които често преливат от сутиена или пък са прекалено увиснали и без форма. Причината за всички тези беди е лошото бельо.

Различни изследвания сочат, че 8 от всеки 10 жени у нас носят сутиени с грешния за тях размер. Това е много опасно, защото може да причини много проблеми, включително и рак. Според специалистите с грешно подбраното горно бельо може да се обяснят редица дамски капризи като лошото настроение, честото главоболие, схващанията в областта на гърба и раменете, болките във врата и още куп други.

Звучи невероятно, но прекалено прилепналият сутиен може например да прищипе нерв и да стане причина за сериозно възпаление. Обратният случай – доста широкият може да влоши предменструалния синдром и дори да предизвика постоянна отпадналост. Именно затова е много важно всяка жена да знае своя правилен размер бельо, смятат експертите.

Даже и да нямате време да отидете на специална консултация, вече има възможност да направите това и по интернет, обясняват специалисти. Отскоро в България може да се направи напълно безплатна бра фитинг консултация. Тя се провежда по скайп и единственото, което трябва да направите, е да се въоръжите с шивашки метър и да влезете в сайта на Bra clinic.

Онлайн вариантът за диагностиката е много удобен за жени, които са постоянно на път или пък не искат да се събличат пред консултантите на живо. „Понякога жените се срамуват да си покажат гърдите, но ние сме специално обучени да ги предразполагаме", споделят експертите по сутиени от Bra clinic. През април клиниката за бюстове в над 100 размера подема и специална образователна кампания, наречена „Какво искат да ти кажат гърдите ти”. Оказва се, че бюстът на нашенките буквално плаче за бра диагноза, издават експертите на Bra clinic, които на ден „преглеждат” десетки заблудени за точния си размер нашенки.

Зяпането в пазвата удължава живота на мъжете

Вече има научно доказана причина мъжете да се наслаждават на красивите женски гърди - според ново проучване това удължава живота на представителите на силния пол с до пет години.

Гледането на хубаво женско деколте със сигурност допринася за общото здраве на мъжете. Германски учени препоръчват на мъжете над 40 години в продължение на 10 минути всеки ден да гледат женски гърди.

Д-р Карън Ветерби, автор на изследването, твърди, че гледането на гръдната обиколка 10 минути се равнява на 30 минути упражнения. Това може да удължи живота с до пет години и да предотврати риска от сърдечен удар и инсулт.

Обезболяващ ефект

Пипането на хубави женски гърди кара мъжете да забравят всяка своя болка. Буквално. Според ново американско изследване, когато докосват дамски бюст, представителите на силния пол произвеждат специални вещества, които са много полезни за тялото. Те действат като серум на щастието и имат силно обезболяващ ефект. За съжаление „лечебните” свойства на женските цици са краткотрайни и след 10-ата минута мъжката еуфория започва да намалява. Въпреки това след проведено изследване с контролна група е установено, че часове след сеансите по пипане на гърди мъжете се чувстват по-добре, по-работоспособни и изпитват по-малко болка.

Лъснаха зърната на Жулиета във Верона

Най-излъсканите, а вероятно и най-пипаните женски гърди в света се намират във Верона. Те са скромно притежание на статуята на легендарната Жулиета, а самата пластика на девойката се намира в дома й в сърцето на китното италианско градче. Според поверието, който пипне статуята на Жулиета по зърната, ще бъде вечно щастлив в любовта. Именно затова милиони туристи ежегодно минават през града, за да се докоснат до хубостите на Шекспировата героиня и да помолят съдбата да ги дари с любовна сполука.

Меракът умира последен

Над 20 хиляди Фейсбук потребители вече са се включили в интернационалния ден за пипане на женски гърди на 3 май. В първата неделя на идния месец жените трябва да бъдат с повишено внимание, защото според шегаджийската идея на тази дата опипването на дамски бюстове е съвсем в реда на нещата. "Няма значение от кой пол сте, каква религия изповядвате и пр. Достатъчно е просто да имате гърди, за да се присъедините към събитието. То не подкрепя никакъв вид сексуален тормоз, уверете се, че ви е позволено, преди да пипате!", гласи краткото съобщение на Фейсбук инициативата.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.