iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Намалете месото, ако искате дълъг живот

Намалете месото, ако искате дълъг живот 03_1425737773

Ключът към дълголетието може да е намаляването на консумираното месо. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт, като това е заключението на ново проучване, което анализира хранителните навици и начина на живот на повече от 450 000 европейци, цитирано от БГНЕС.

Тези, които спазват полувегетарианска диета, в която 70 на сто от храната им идва от растителни източници, имат с 20% по-нисък риск от сърдечни проблеми. Това е в сравнение с тези, които имат по-месоядна диета, където по-малко от 45 на сто от храната е от растителен произход.

В изследването са включени почти половин милион души от 10 различни страни. Никой от тях не страдал от заболявания в началото на изследването и всички били на възраст между 35 и 70 години. Учените продължили проучването цели 12 години, за да установят как храната влияе на здравословното ни състояние.

Констатациите доказват ползите от консумацията на растителни продукти като начин за предотвратяване на сърдечни заболявания. Препоръчва се 70% от хранителния ви режим да включва плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения, ядки, нискомаслени млечни продукти, месо без кожа, предимно пилешко, и риба.

Очаква се резултатите да бъдат представени на тазгодишната среща на Американската сърдечна асоциация.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.