iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мъжете топят повече калории от жените по време на секс

Мъжете топят повече калории от жените по време на секс 03_1425479715

Мъжете горят повече калории от жените, като по време на 25-минутен секс изгорените от тях калории са 30 повече от тези на жените, показва ново изследване.

Запитвали ли сте се колко калории топите по време на секс и дали той може да замени тренировката във фитнеса? Сексолозите дадоха верния отговор. Оказва се, че за мъжете сексът е по-интензивна тренировка, тъй като по време на средностатистически полов акт от 25 минути силният пол гори по 100 калории. В същото време жените за същото време изгарят 69 калории. Учените подчертават, че това са плаващи цифри, тъй като всичко зависи от продължителността на играта под чаршафите.

Целта на изследването била да се сравни колко калории се изразходват с бързо ходене и по време на секс. Експериментът продължил 30 минути. Резултатът показва, че жените, което вървели с умерен ход изхарчили по-малко калории, отколкото при секс. 95% от тях признали, че предпочитат време с партньора пред тренировка във фитнеса.

Изследването установи още, че силата, която влагат мъжете и жените в спалнята, е много по-голяма от тази, която влагат по време на тренировка.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.