iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Можем да се предпазим от рак с алое вера и мед

Можем да се предпазим от рак с алое вера и мед 04_1460096240

Ползите от алое вера са всеизвестни, но учените продължават да откриват нови и нови приложения на ценното растение, като от години се знае, че то помага за възстановяването от някои заболявания и състояния.

Алое вера съдържа 200 различни съставки, някои от които много рядко срещани в природата. Това чудотворно растение се използва непрекъснато в медицината и козметиката вече 4000 години. Много са свидетелствата за използването на „магическата” билка от древните египтяни, гърци и римляни, както и от народите, населяващи Индия и Китай. Хипократ, бащата на медицината, описва лечебните му свойства и говори за облекчаване на стомашни болки при използването му. Ботаникът Диоскурид лекува със сока на растението натъртвания и синини, възпаления на сливиците, гингивит, болести на гърлото и проблеми в устната кухина. Египетските царици Нефертити и Клеопатра пък са използвали алое вера като едно от основните вещества в грижата за красотата си.

Действие срещу рак

Комбинацията от алое вера и мед може да ни предпази от рак, както показват резултатите от изследване, публикувани в изданието Phytotherapy Research. Комбинация от сок от алое вера и мед помогнали за свиването на туморите. Изследователите заключили, че алое вера и мед могат да бъдат използвани да се възпрепятства размножаването на раковите клетки и за подпомагането на апоптозата – програмираната клетъчна смърт, пише здраве.бг.

Как да си приготвим лек в домашни условия? Можете да си купите сок или гел от алое вера от аптеката. Ако отглеждате у дома алое вера, можете сами да си наберете листа, да си изцедите сок и да приготвите някоя рецепта. Както ни съветват във framar.bg, берат се най-долните листа от алое вера. Те трябва да са достигнали възраст поне 3 години. След това ги измивате, режете ги на тънки ивици или ги смилате с вашия домашен робот. Слагате ги в марля. Започвате да изстисквате марлята, за да изтече безценният сок. Друг начин е директно да стискат отрязаните листа и от тях започва да капе сок.

Рецепти

За красива кожа и против акне

След като изцедите пресен сок от алое вера, намажете кожата на лицето.
Предварително трябва да сте измили лицето с неутрален сапун. Може да сте направили инхалация и да сте почистили кожата от черни точки и други мастни образувания, които запушват порите на кожата. После намажете с пресен сок лицето и след 20 минути измийте с хладка вода.

При язва, гастрит, колит и други стомашни неразположения

Направете полезна лечебна смес от 5 с.л. сок алое вера, 5 с.л. домашен мед (да не бъде захаросан) и 5 с.л. зехтин. Объркайте добре и вземайте на гладно сутрин и вечер по 1 с.л. Помага, ако имате проблеми с тънките черва, с дебелото черво, ако получавате киселини. Не е полезно лекарство, ако имате диабет.

При афти, кървящи венци и парадонтоза

След като изцедите пресен сок от алое вера, трябва да го съберете в стъклено шише и да го съхранявате в хладилника. В чаша с вода слагайте по 2 с.л. сок от алое вера. Изплаквайте устната кухина, след като сте измили зъбите си.

За подобряване на метаболизма

Продукти: червено вино – 400 мл, домашен мед – 300 грама, прясно изцеден сок от алое – 20 мл.
Приготвяне: Всички продукти смесвате, докато се получи еднородна течност. Наливате в стъклен буркан и вземате на гладно сутрин и вечер преди хранене, поне 15-20 минути преди да приемете храна.
Това средство е полезно за обмяната на веществата. Когато организмът извършва правилна обмяна на веществата, няма опасност от натрупване на мазнини и въглехидрати в клетките.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

23-Декември-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.