iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да отслабнете ако ядете на тъмно

Може да отслабнете ако ядете на тъмно 02_1456479414

Ако ядете на тъмно - ще отслабнете, като тази зависимост са установили германски учени. Те са провели изследване с 90 студенти, които са яли три различни вида сладолед.

Според резултатите на изследването, учените установяват, че ако не виждат какво ядат, хората изяждат по-малко храна. Това става не само защото, когато човек гребе на сляпо в чинията си, трудно си намира храната, а и защото хората, които не виждат храната си, докато ядат, си мислят че са изяли 88 процента повече, отколото всъщност са.

Когато човек не вижда какво яде, останалите му сетива се изострят. В резултат на това преживяването на храненето за него е по-силно и наситено, а това води до усещането че е изял повече храна - твърди рофесорът по психология Брита Ренер от университета в Констанц.

Здрението е важно за яденето - това доказва и друго изследване. То гласи, че хора, изяли определено количество храна в малка чиния се чувстват по-сити от онези, изяли същото количество храна, но сервирано в по-голяма чиния.

Яденето на тъмно води до намаляване на апетита и заради появяващият се страх, че в тъмното не знаем какво поглъщаме и можем да погълнем зарази.

Оказва се, обаче, че и хората които виждат какво ядат надценяват изяденото количество храна, но те мислят че са изяли с 33% повече храна от действителното количество, докато за онези, които ядат на тъмно процентът е 88%, сочи изследването.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.