iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Модерният стар ерген може да се различи

Модерният стар ерген може да се различи 04_1460958826

Въпреки че старите моми се забелязват и сочат с пръст, няма как да се подмине фактът, че се забелязва застрашителната тенденция образът на стария ерген да става все по-лесно разпознаваем, като разликата между възрастта, в която една жена се счита за стара мома, и тази, в която мъжът се смята за изтървал влака, е около 10 години - 27-28 за слабия пол и след 37-годишна възраст за силния.

Статистика сочи, че най-много ергени живеят в селата. Ако отидете и попитате колко стари моми има, ще ви посочат 0. Ако се поинтересувате колко са самотните мъже - ще ви покажат поне няколко. Каква е причината? Младите момичета отдавна са заминали за града, за да си търсят късмета и жениха там.

Това обаче изобщо не значи, че в градовете всички представители на силния пол се радват на семейство.

Напротив. През последните години градският стар ерген се е превърнал в емблематичен образ, който ще ви е трудно да сбъркате. Със сигурност познавате поне няколко такива мъже. Ето кои са основните признаци, присъщи за модернизираната версия на градския ерген.

1. С нарастването на годините старият ерген става все по-свободолюбив

Съвременният стар ерген живее от събота за събота. Наченките започват да се проявяват около 32-годишна възраст и най-често може да бъде забелязан с приятелите си в някой клуб. Прилежен и спретнат, винаги с излъскани обувки, градският мачо дава вид на плейбой, който може да покори всяка жена. Нищо че след дискотеката се прибира вкъщи при мама. Това е неговата малка тайна. Легенди се носят за жените, с които е бил. Най-често той сам обича да говори за това. Само че никой досега не е виждал и следа от присъствието им.

Колкото по-възрастен става един мъж, толкова повече държи на свободата си.

Колкото по-възрастен става, толкова повече държи на свободата си. Изпитва страх само при мисълта, че в живота му може трайно да се настани жена. С минаването на годините се увеличава и ужасът му при идеята за сватба. Не може да поема отговорност и като цяло избягва да се стига дотам.

2. Той живее със заблудата, че всички жени го обожават и тичат след него

Пълна заблуда, каквато е всъщност и причината старият ерген да е все още сам. Подобно на жените, които търсят все нови и нови критерии, които да бъдат покрити, мъжете смятат, че не те трябва да тичат след дамата, а тя след тях. Ако сметките им се окажат криви и момичето си позволи лукса да не им се моли, преживяват дълго и болезнено липсата на култ към личността им.Трябва им време, за да се съвземат от това “унижение”. Много често можете да чуете тези мъже да казват изречението: “Ти знаеш ли, че всичките ми бивши още тичат след мен и ми звънят постоянно?” На самоуверения мъж без комплекси не му е нужно да изрича подобни крилати фрази, за да убеди сам себе си колко е неустоим. Той просто си го знае и не чувства потребността да се изтъква пред когото и да било.

Дори и около самовлюбения бъдещ стар ерген да се появи някое момиче, много скоро след това си заминава само. Модерният самотен плейбой не прави комплименти на жените, с които се среща. Това е много под нивото му. Може да се случи веднъж на няколко месеца, но само колкото да поддържа интереса у обекта на желанията си и да създава впечатлението, че връзката може да се развие. Веднага след това се отдръпва и заема позицията на високомерен изпитващ, който следи за покриване на норматив. Това е много добре планирана и отиграна стратегия, която казва: “Здравей. Тук съм. Интересен ли съм?” За съжаление, е твърде предвидимо.

Много често обаче дамите се оказват по-опитни в това състезание на чест и не е изключено играчът да бъде изигран.

3. За него външният вид е по-важен от всичко

Във външния вид на модерния стар ерген няма място за грешки. Всичко е изчислено до последен детайл - от разположението на всеки косъм от прическата до цвета на чорапите. Няма нищо лошо един мъж да се поддържа и да изглежда добре, стига да не отделя на разкрасителните си процедури повече време, отколкото една жена. Както се казва - при него важи правилото “да си оправя прическата, преди да си изхвърля боклука.”

За модерния стар ерген външният вид е по-важен от всичко.

Ето тук се крие разковничето за самотата на съвременния мъж. Той е прекалено вглъбен в себе си и няма дори желание да удостои някой друг със своето внимание. Култът към собственото му Аз е по-голям, от която и да е любов. Той не умее да обича някой друг повече от себе си. Нито умее да се грижи за някой друг повече, отколкото за себе си.

Старият ерген първо обгрижва себе си и собствените си нужди и ако случайно му остане време след цялото това суетене, може и да ви обърне някакво внимание.

4. Тъжно, но факт - финансово стабилният мъж се жени по-лесно

За да сме напълно обективни, трябва да се спомене една тенденция, която, е колкото тъжна, толкова и истинна.

Мъжът с повече пари се жени по-лесно.

С нарастването на броя на златотърсачките нараства и броят на соло момчетата, които са с нормален стандарт на живот, вадят парите си с честен труд, но не разполагат с достатъчно големи финансови възможности, които да задоволят жадния поглед на меркантилната жена.Те не са ничее протеже и именно това ги причислява към графата: “Не си моят тип. Мисля, че заслужаваш нещо по-добро. Гледам на теб единствено като на приятел. Не мога да ти предложа сериозна връзка.” Кой изобщо би повярвал на тези оправдания?

Във време, в което парите са разменна монета за любов, липсата на финанси много често се оказва билет към живот, в който все не си предпочитаният мъж за среща. Грозно е и е жалко, но е истина. В 21-и век хубавата кола и стабилната банкова сметка дават сериозна преднина на един мъж да не остане сам. Разбира се, съвсем отделен въпрос е колко точно любов ще има в тези отношения, но е неоспорим факт, че финансово стабилният мъж може да се ожени много по-лесно.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.