iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Минерали, от които се нуждаем през есента

Минерали, от които се нуждаем през есента 10_1413295398

Освен с красивите есенни багри и дъждовното време, всеки от нас свързва есента и с промените, настъпващи в нашето тяло и настроение.
През лятото като че ли цялото ни същество грее, но с идването на есента обаче идва и изпитанието за нашия организъм. Много жени се оплакват от силен косопад през есенните месеци, а кожата се нуждае от допълнителна грижа след излагането на слънчевите лъчи.

Какви са причините?

Нашето тяло е чувствително към настъпващите климатични промени
Стресът вследствие от натовареното ежедневие допълнително натоварва организма ни, което се отразява на състоянието на нашата коса и кожа
Eсенният косопад е свързан както с климатичните промени, така и с цикъла на растеж на косъма. Според изследвания през лятото част от косата ни се намира в период на покой. Около 100 дни след този момент тя започва да пада, като това обикновено са есенните месеци октомври-ноември

Кои са минералите, от които има нужда всяка жена при смяна на сезоните?

Важен минерал, чийто прием трябва да си осигурим през есента, е цинкът. Той спомага за поддържане на красива и здрава кожа като спомага за регулиране на омазняването. В същото време подпомага нормалното функциониране на имунната система и допринася за контрол над косопада.

Нервното напрежение и стреса от завръщането към градското ежедневие можем да намалим приемайки магнезий. Освен, че е изключително важен за нервната система и за поддържането на здрави кости и зъби, този минерал допринася и за намаляването на чувството на отпадналост и умора.

За да сме сигурни, че сме се погрижили за цялостния си външен вид и тонус през есента, трябва да приемаме и калций. Калцият е основна градивна частица на косата, ноктите, зъбите. Пониженото наличие на калций може да доведе до засилен цъфтеж на косъма и чупене на ноктите. За да се усвои по-добре калцият е необходимо да го примемаме заедно с витамин Д. Този витамин се образува в кожата под влияние на слънчевите лъчи, които обаче през есенния сезон са все по-голяма рядкост.

Калмацин Форте представлява специален комплекс от калций, магнезий и цинк, допълнително обогатени с витамин Д. Този продукт осигурява пълноценна грижа за нашето здраве и външен вид през есента.

Източник: dir.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.