iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мечка се появи посред зима в жилищен квартал

Мечка в Перник снимка: Градски вестник

Огромна мечка от сняг вдигна магьосник в пернишкия квартал Мошино, пише днес Градски вестник.

Популярният илюзионист от Перник Маг Венци Жиров, подпомогнат от свой ученик и 2,5-годишният си син Калоян, е сътворил красива мецана в едно от междублоковите пространства.

Горската обитателка е досущ като жива. По ръст прилича на гризли – висока е почти два и половина метра. По цвят е като полярна мечка. Но по характер си е като нашенска мецана от приказките, която обича да си похапва меТ (според правописа на Мечо Пух.)

Съседи се чудили на приумицата на Маг Жиров. По напориста комшийка го предупредила, че като дойдат синовете й, ще буjнат нестандартния снежен човек, пардон мечок. Мецаната от сняг обаче си стои. „Защото е красива”, убеден е Жиров. Неговата философия е проста – като създаваме красиви неща около нас, всички ще ги пазят, а децата ще се учат на естетика.

Маг Жиров имал идея да е извае снежен замък от огромна камара сняг, натрупана пред Районния младежки дом в Мошино. Нуждаел се от малко логистика и незначителна финансова подкрепа, но не ги намерил и тази зима идеята му пропаднала. Затова пък наскоро беше направил кодошчийски снежен човек, тръгнал на почерпка в местно кафене. Докато слънцето не изближе снега, хората от околните жилища ще могат да се радват на снежните красоти на магьосника, а за него това е важно.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.