iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лятото ще бъде цветно и шарено

Лятото ще бъде цветно и шарено 06_1434354591

Очертава се доста цветно и шарено лято. Това ще важи както за дрехите, така и за аксесоарите, лансирани за топлите дни. Покрай хипи модата аксесоарите придобиха съвсем различна визия.

Те са с мъниста, миди, корали, цветни връзки са оформени в различни плетки. И се носят по много на брой.

Едно от най-интересните предложения са гривните за стъпалата. Захващат се за един или няколко пръста и стигат до глезена. Така се закачат на крака, че приличат на пъстри сандали, но нямат подметка. Около глезена дългите връзки, които са в края на гривната, се усукват няколко пъти, за да се получи напластяване. Украшенията са само едно от допълненията към плажната визия. Край морето през лятото ще се ходи със сериозно количество бижута.

Но в никакъв случай златни или сребърни.

Освен че, като се нагреят на слънцето, благородните метали могат сериозно да изгорят кожата, не са и модерни, поне този сезон. А на плажа със златни декорации изглежда доста кифленско. Съществува и риск, влизайки във водата да изпуснете някой скъп пръстен или ланец. Така че дори от практична гледна точка актуалните сега бижута бият по точки. Евтини са и дори да загубите някое от тях, няма да преживеете драмата, че в морето са потънали няколкостотин лева.

По-сръчните дами сами могат да си изработят въпросните гривни за стъпалата, но по всяка вероятност сергиите ще се напълнят с тях. И все пак, ако държите на собственото производство, то никак не е трудно, в случай че вече сте плели различни видове гривни. По свое усмотрение може да добавите голям камък или красива мида, няколко камъка и мъниста. По избор носите бижуто само на единия си крак или правите два еднакви варианта и украсявате и двете си стъпала.

За да е още по-пъстро към връзките, увити около глезените, може да добавите и няколко гривни в същия стил. Независимо че са най-подходящи за плаж, тези декорации се носят и с джапанки или чехли в този стил.

Не се притеснявайте, че ще се получи претрупване с аксесоари, модата го позволява. Добавете поне по 5-6 гривни и на двете си ръце. Те могат да са широки нанизи с мъниста, отново разноцветни плетки и добавени към тях морски орнаменти.

В същата стилистика са шноли и ластици за коса, обемни обеци и едри колиета, които отново могат да са няколко на брой и да се спускат чак до пъпа.

От няколко години на интерес се радват верижките за тяло. Наричат се така, защото не красят само деколтето, а могат да се вият около целия торс. Верижките са съвсем тънки, добавят ги както към официални тоалети, така и върху бански костюми. И тъй като халките, захванати една за друга, са съвсем тънки и свободно падат около тялото, без да са плътно прилепнали към кожата, няма да ви изгорят, дори и да се печете на шезлонга при 40-градусова жега. Моделите са много разнообразни - от съвсем семпли и дискретни до богато надиплени, имитиращи бюстие или потник. С вариантите с многобройни верижки, наредени една до друга, по-добре стойте под чадъра или заложете на пластмасовите бижута, боядисани в сребристо или златисто.

Друга идея за украса по тялото са временните татуировки. Голямото им преимущество е, че не остават за цял живот, няма да се налага периодично да бодете кожата си, за да ги възстановите, като избледнеят. Няма и да ви омръзнат, защото след някой друг ден се отмиват. Сега се комбинират с аксесоарите. Към верижките за тяло можете да изрисувате някакъв красив елемент в златисто или сребристо, а също и да се добави имитация на верижка, все едно е част от основната. Многобройните нанизи и плетки около китките и глезените се допълват с още няколко рисунки, наподобяващи гривни.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.