iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кувертът за депутатите за Нова година е 93 лв.

Кувертът за депутатите за Нова година е 93 лв. 12_1450516497

Висшите чиновници във властта ще могат да посрещнат новата 2016 година на пищно парти в Пампорово срещу 93 лева, като офертата за новогодишната нощ е публикувана от базата на Министерския съвет „Орлица“ в един от най-посещаваните зимни курорти у нас.

Там на изгодни цени може да почиват както министри и депутати, така и служители в администрацията.

Кувертът включва богата вечеря и напитки, новогодишна програма и такса за DJ, който ще се грижи за музикалното оформление за новогодишното парти на властта. Празничното меню се състои от няколко вида салати, включително и такава с пушена сьомга, рулца от тиквички като предястие, както и пълнено свинско бон филе, полято с „ефирен сос“ и гарнирано с бейби картофчета и броколи. Като ордьовър пък е предвидена цяла палитра от сушени и пушени меса, а за десерт – ядки, плодове и шоколадова торта. Ще има и новогодишна гюзлеме баница с късмети. С куверта вървят също напитки, като заедно с безалкохолните ще се разливат и млада евксиноградска ракия, както и вино „Черга“.

Макар и да не се очаква обилен сняг по новогодишните празници, домакините на курорта ударно правят изкуствена бяла покривка за откриването на сезона, което ще се състои още днес.

Базата на МС в Пампорово ще посреща гости от властта и за Коледа, като кувертът за тогава е на значително по-тънка цена – 22 лв. Менюто обаче е много по-скромно и постно, както повеляват християнските канони, няма и празнична програма. За тези новогодишни празници резиденцията на властта в

Евксиноград обаче ще остане затворена

за гости, уточниха от сектор „Управление на собствеността“ към МС. Причината е, че там текат ударни ремонтни работи, които нямало как да приключат за празниците.

Депутатите масово ще стегнат куфарите за почивка в родните планински курорти през дългата си коледна ваканция, в която излязоха от вчера и ще се върнат на работа чак на 13 януари. Там те ще търсят спокойствие след тежката парламентарна сесия, в която приеха окончателно промените в конституцията, преживяха рокади в мнозинството в НС, а накрая трябваше да изберат и нов правосъден министър.

В базата на Народното събрание във Велинград например ще отиде за новогодишните празници зам.-председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов заедно с многолюдното си семейство.

„Ще остана за празниците в България, по всяка вероятност ще си почина на планина“, сподели и шефката на комисията по култура в НС Полина Карастоянова от ПФ.

До Боровец пък често ще отскача по време на коледната ваканция и зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. Той планира да

учи 5-годишната си внучка да кара ски

след като тази точка вече отметнал с 9-годишния си внук. „После, те докато си почиват, със сина ми ще се спускаме на нощно каране“, разказа плановете си Велчев. За самата Нова година обаче смята да си остане в Банкя, като вече си е набелязал любим ресторант, в който заедно със семейство и приятели да посрещне 2016 година.

Ченгетата на легло в Боровец за 6,60 лв., военните с екскурзия до Париж

Полицаите и останалите служители на МВР ще могат да прекарат празниците в зимния курорт Боровец в разгара на сезона срещу символичната сума от 6,60 лв. на вечер. Възможност за това дава социалната политика на ведомството, при която униформените могат да нощуват на преференциални цени в базата за отдих на МВР „Къпина“ в Боровец. Минималната сума е за легло в стая второ качество, а за първо тя е 8 лв. Цената набъбва постепенно за апартаментите – за двустаен първо качество е 28,70 лв., за ВИП е 33,40 лв., а за цял тристаен екстра апартамент полицаите ще плащат по 55,70 лв. на вечер. Самата база пък се намира в близост до лифтовете и разполага с добре оборудван ски гардероб и сауна. За да се възползват от услугите й и външни лица обаче, те ще трябва да се бръкнат с двойно по-високи суми.

Както „Монитор“ писа, Министерството на отбраната също предлага примамливи социални оферти за служителите си. Най-сладките предложения са за чужбина – романтично посрещане на Нова година в Париж за двама само срещу 119 евро за две вечери, както и изгодна ски ваканция в Германия.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.