iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Късмет преследва хората, родени на днешната дата

Късмет преследва хората, родени на днешната дата 03_1456815451

Хората, родени на днешната дата, празнуват рожден ден веднъж на четири години. Затова пък се смята, че са късметлии и щастливци и често притежават пророчески дарби, като още в древни времена мъдреците твърдели, че на този ден Земята отваря вратите си към паралелните светове и през нея минават посланиците от оня свят - магьосници, целители, пророци, които имат дарбата да побеждават злото и да прочистват земното пространство от него.

Шансът да се родите на тази дата е приблизително 1 към 1461. В света хората, родени на 29 февруари, са около 4 милиона - т.е. около 0,0686% от населението на Земята, сочи статистиката.

Днес у нас празнуват приблизително 5000 души. Между тях има и доста известни личности. Прави впечатление групата на художниците - на тази дата са родени класикът Васил Стоилов (1904-1990) и Кирил Гогов - известен като автор на герба (съвместно с Георги Чапкънов) и на вече излезлите от употреба банкноти от 1 лев.

Актьорите също образуват солидна група - легендарният Джоко Росич празнуваше на днешна дата. От младите рожденици, посветени на Мелпомена, са Христо Чешмеджиев и Екатерина Стоянова.

Журналистическата гилдия е “отсрамена” от първия главен редактор на “Плейбой” у нас Ивайло “Нойзи” Цветков и Петър Бойчев, работил преди години и в “Труд”.

“Когато годината не е високосна, просто не празнувам”, казва многократният шампион на България и кмет на родното си село Градежница, боксьорът Свилен Русинов.

Бившият кмет на Благоевград Лазар Причкапов също е роден на 29 февруари.

По света на тази свещена дата са Вселенският патриарх Вартоломей I, френската кинолегенда Мишел Морган, руският военен и политически деец Владимир Крючков, рапърът Ja Rule и италианският композитор Джоакино Росини, чиято опера “Севилския бръснар” е смятана и до ден днешен за връх на музикално-сценичния жанр.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.