iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Крушите могат да предпазят от тежък махмурлук

Крушите могат да предпазят от тежък махмурлук 07_1438252009

Австралийски учени установиха, че недолюбваните от местното население круши могат да предпазят от тежък махмурлук. Причината е, че те понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия.

Екипът на проф. Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене провел задълбочени изследвания на този плод и стигнал до изненадващи открития. Но полезните съставки на крушите имали една особеност - те били ефикасни, ако попаднат в организма непосредствено преди запоя, а не след него.

Ако човек вече страда от типичното главоболие и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круши би било безполезно.

Според проф. Ноукс подобни напитки ще се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация.

Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства. "След като направихме нашите открития, вие никога няма да погледнете на този плод със същите очи", твърди професорът.

Британска фирма наема служители, които да говорят на цветята й

Британската фирма "Би енд Кю" наема служители, които да говорят на цветята й и те да растат по-красиви за радост на клиентите, пише в. "Дейли мирър".

В експериментален магазин на веригата ще бъдат назначени трима "говорещи с растения", които ще изучат езика на цветята и ще дават полезни съвети на потребителите как да общуват с флората.

Вече се знаят и имената на тримата одобрени служители, които ще бъдат командировани в магазина "Хедж енд" в Саутхамптън.

Клиентите ще могат да туитват в специална страничка и да пускат снимки на лошо изглеждащите им растения. "Говорещите с цветята" ще им дават специални указания как да ги излекуват, като си побъбрят със саксиите и какви точно песни да им изпеят.

Растенията били като хората. Ако не им обръщаш достатъчно внимание и ги оставиш да са самотни, те започват да страдат, твърдят повелителите на цветята.

Всеки вид пък имал свои специфични особености, така че различните думи и песни им действали по различен начин. Повече от половината британци доверили в анкета, че си говорят с цветята, за които се грижат. Други 50 процента са убедени, че беседването им помага в растежа. Най-много си общували с цветята лондончани - 60 на сто от запитаните.

Орангутан "целува" бременна жена

Орангутан в британски зоопарк се опита да целуне през стъклото корема на бременна жена. Комично-трогателната случка е запечатана на видео от Джей Кларк, партньор на дамата, която е в средата на 9-ия месец, но чието име не се споменава.

Преди седмица двойката посещава зоопарка в Колчестър. Когато застават пред клетката на орангутана Раджанг, приматът е тъй запленен от женската бременност, че се опитва да погали и дори да целуне през стъклото корема на жената.

"Тя допря корема си до стъклото и Раджанг взе да го гали, а после и да го целува. Долепих и моя корем до стъклото, но орангутанът само ме изгледа лошо. Когато пък поставих ръка между стъклото и корема на приятелката ми, той се опита да я махне", разказва през смях Кларк.

В Япония измислиха нов вид туризъм - наблюдение на мъхове

Неочакван нов вид туризъм става все по-популярен в Япония – екскурзии за наблюдение на мъхове, съобщава Би Би Си.

Групи ентусиасти, въоръжени с лупи, пътуват в организирани групи напред-назад из островите до зони, покрити с мъх, разказват местните медии.

Екскурзиите са особено популярни сред жените, казва екологът Такеши Уено, който води такива групи.

Популярността именно на тези екскурзии може да се обясни с нарасналия брой жени, който се отдават на пешеходен туризъм. Много дами се възхищават на растенията и цветята по време на разходките, затова може би са развили интерес и към мъховете, подозира агенция Киодо.

Друго обяснение е, че това е просто още един начин да се избяга от модерния начин на живот.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.