iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кърк Дъглас празнува 100 години

Кърк Дъглас празнува 100 години 10_1476511728

"Кърк Дъглас беше и остава невероятно енергичен, по-голям от живота, понякога агресивен, много мъжествен човек, който обича жените.", каза за баща си Майкъл Дъглас в навечерието на неговия 100-ен рожден ден. Кино иконата от Златната ера на Холивуд ще навърши един век на 9 декември. Звездата от "Спартак" заедно с 89-годишния Сидни Поатие са единствените двама останали живи в списъка на 100-те най-добри актьори за всички времена. Майкъл сподели емоциите си пред британския "Гардиън". "Когато аз се раждам, Кърк е на 28 години, а майка ми Даяна – на 21. Когато съм едва на 2, баща ми се отказва от малките роли в Бродуей и заминава за Холивуд в търсене на слава и богатство", връща лентата Майкъл. След осмата си година израства при майка си и втория си баща в Кънектикът. Заедно с по-малкия му брат Джоел пътуват до Холивуд, за да прекарват уикендите с татко си. Посещават го и на снимачните площадки. Майкъл празнува и шестнайсетия си рожден ден в Ел Ей с тогавашната си приятелка Хейли Милс.

"Прекарвахме си страхотно. Понякога ходехме в къщата му в Палм Спрингс, където Джоел и аз се правехме на „Пустинни плъхове", яздейки коне наоколо. Хора като Бърт Ланкастър, Франк Синатра и Тони Къртис се отбиваха. Всичко това остави у мен големи спомени и като погледна назад, виждам, че татко е бил първо филмова звезда, а чак после баща - смел е в откровенията си 72-годишният Майкъл. "Бяхме по-привързани към доведения си баща. Но каквото и да кажем, Кърк беше и остава човек, хвърлящ много дълга сянка."

След заминаването на баща му за Ел Ей, майка му бързо разбира за невъздържания му сексуален порив на Кърк. Година и половина след отиването му в Калифорния, тя прекъсва брака. Тогава Майкъл е на седем, а брат му - на четири.

"Много бракове се проточват заради децата. Но ако питаш самите деца, когато пораснат, ще кажат, че биха прекъснали напрежението много по-рано. Разводът по-скоро е решение. Знаех, че те не са един за друг", разказва още Майкъл. Баща му е руски евреин от селски произход, а Даяна образована жена, англиканка от богато бермудско семейство. „Но нали знаете какво казват - противоположностите се привличат. Беше много красива. Той е бил във флота през войната и попада на снимка на майка ми на една корица на „Тайм". Вече се били срещали в театралното училище и той веднага решил, че ще се ожени за нея. Тя пък очевидно си падала по лоши момчета, така че е имало животинско привличане. Обаче не е сработило", допълва още той.

Дъглас обожавал майка си, която почина миналата година на 92. "Тя се бореше като самотна майка, играеше в сапунени опери и понякога на Бродуей. После направи страхотен избор за втори съпруг – любящ мъж, също актьор, Бил Дарид", споделя Майкъл. Майка му се омъжва за втори път, когато той е на 12 и живеят в Кънектикът.

"Бил беше невероятен пич, най-значимото мъжко влияние в пубертета ми. За негова чест, Кърк винаги го наричаше мой доведен баща. За доведените родители често се говори лошо, но то невинаги е истина. Бил беше човек, наел се със сериозната задача да възпита децата на друг мъж, а това включваше и разговори за птичките и пчеличките", откровена е звездата от "Уолстрийт".

Вторият брак на Кърк е далеч по-успешен. С Ан са заедно вече повече от невероятните 60 години. "Тя е прекрасна жена, обратното на зла мащеха, и е неразделна част от живота ми", казва Майкъл за втората си майка. Той признава, че е точно като баща си и също е отсъствал много от първия си брак, но във втория с красивата Катрин Зита-Джоунс се чувства много по-уверен. "По времето, когато се родиха двете ни деца Дилън и Карис, вече бях направил добра кариера. И двамата искат да са актьори. Катрин и аз сме ги виждали достатъчно пъти на сцена, за да знаем, че могат да се справят. Ще има още едно поколение Дъгласовци. Не се съмнявам в това", категоричен е той.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.