iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кратките ваканции са по-полезни от дългите

Кратките ваканции са по-полезни от дългите 04_1430138778

Специалистите съветват да разделим отпуската поне на 4, като миниваканциите са най-добрите антистрес "хапчета", които можете да взимате редовно в малки дози, смятат лекари.

Кратката почивка е по-зареждаща и хубава, отколкото по-дългата ваканция, твърди експерт от САЩ.

"По време на продължителна почивка седмият ден не е толкова приятен, колкото първия", обяснява психологът Дан Ариели, професор в университета "Дюк" в Северна Каролина.

Според него няколко малки отпуски поне четири пъти годишно са много по-полезни, отколкото само една едномесечна почивка.

Обяснението е съвсем логично. Колкото по-кратки почивки правим, толкова по-чести ще са те. Така, макар и за малък период от време, си почиваме по-често през годината.

Почивките, независимо от продължителността им, са времето, което посвещаваме на "боговете" на отдиха и релаксацията, споделят още психолозите.

При миниваканциите има нещо, което трябва да знаете. Например, дори и дестинациите според предложенията от рекламите да са примамливи, не забравяйте, че това са най-посещаваните места и от други туристи.

"Така че, ако искате да избегнете препълнените курорти, където има хора от цял свят, привлечени от същите реклами, които и вие сте гледали, по-добре се заемете с едно по-различно пътешествие", издават от esky.bg.

Огромното предимство на малките ваканции е, че те не се нуждаят от такова голямо планиране, нито от безкрайни приготовления на багаж. Това позволява просто да си отпочинем, без да прекалявамеq и после лесно да превключим от режим „мързел“ към режим „работа“.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.