iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Конфискуваха защитени пойни птички в Пловдив

Конфискуваха защитени пойни птички в Пловдив 11_1447154987

75 пойни птички от защитени видове бяха конфискувани при внезапна акция в неделя на Руския пазар в Пловдив от еко инспектори и полицаи от Пловдив.

Проверката е била дали на пазара до КАТ се извършва търговия със защитени птици. Били открити няколко търговци, които предлагали в клетки 20 щиглеца и 55 елхови скатии. Пойните птици били иззети, а по-късно били пуснати на свобода в околностите на Пловдив. При вида на полицаите и еко инспекторите от РИОСВ някои от търговците търтили да бягат. Тези, които не успели, ще бъдат глобени, като санкцията е до 5 000 лева. Отделно от нея допълнително, за всеки защитен вид, била наложена и глоба от по 40 лева.

Според Закона за биологичното разнообразие се забранява улавянето и убиването на защитени птици, преследването и обезпокояването им, особено в периодите на размножаване; унищожаването или вземането на яйца, както и разрушаването или преместването на гнезда; притежанието, отглеждането, пренасянето и търговията с тях, а също – препарирането, притежанието, пренасянето и износа им извън граница, съобщиха от РИОСВ в Пловдив.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.