iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Компютърен вирус може да опразни сметката ви

Компютърен вирус може да опразни сметката  ви 02_1423135457

Вече има вирус от типа "бот нет", чиято цена на хакерския пазар започва от 5 хил. евро. Той краде информация за интернет банкирането на потребителите и опразва сметките им за броени секунди, пише "Телеграф".

През последните месеци случаите на неправомерно прехвърлени пари от заразени компютри се увеличават, като почти всяка седмица има жалби от потърпевши, съобщи Надя Петрова от отдел "Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система" в Главна дирекция "Криминална полиция".

Частна болница в Стара Загора е олекнала с 20 000 лева с две прехвърляния, като виртуалните крадци направили опит за още един трансфер, който обаче бил блокиран. Списъкът с потърпевши допълват завод за килими и още десетки бизнесмени, използващи интернет банкирането за улеснение при плащания.

Според експерти по кибер сигурност пакетът от вируси е достъпен на черния пазар и може да се поръча като обикновена програма, но от затворени форуми, в които членуват хакери. Цените може да достигнат до няколко десетки хиляди.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Юли-2018

30-Юни-2016

01-Юли-2015

01-Юли-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com