iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Колумбийците са най-щастливи на планетата

Колумбийците са най-щастливи на планетата 01_1452419001

Колумбийците са били най-щастливите жители на планетата през последната година, като по традиция в Топ 10 на най-щастливите държави влизат голям брой латиноамерикански страни. Изненадващо в челната петица влиза Азербайджан, а още по-изненадващо е, че сред най-нещастните се наредиха французите и италианците. Това показва проучване на „Галъп интернешънъл“.

Цели 85 процента от колумбийците се самоопределят като щастливи. С 18 почивни дни годишно заради национални празници, бързо растяща икономика и фестивали през цялата година не е трудно да се обясни защо в страната има толкова доволни от живота хора, посочват авторите на проучването.

Веднага след колумбийците се нареждат жителите на далечната островна държава Фиджи и Саудитска Арабия с по 82 на сто. В челната десетка влизат още Виетнам, Аржентина, Панама, Мексико, Еквадор, Китай и Исландия. Изненадващо в противоположния край на класация се наредиха страни като Франция и Италия. Вероятно терористичните атаки в Париж и мигрантската криза с хилядите пристигащи през Средиземно море бежанци са понижили значително чувството за щастие на французите и италианците, които си делят десетото място за най-тъжни страни. България заема осмо място в черната класация. Най-нещастни са жителите на Ирак, Тунис и Гърция, а сред малкото нации, които са по-нерадостни от нас, се нареждат Афганистан, Палестина, Гана и Хонконг.

Любопитно е да се отбележи, че най-голям оптимизъм за икономиката на страната си имат нигерийците и бангладешците. Най-черногледи пък са гърците и австрийците. Оказва се, че в богати държави като Германия и Финландия огромна част от населението също имат съмнения за благополучието на страната си.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

23-Декември-2016

23-Декември-2015

23-Декември-2014

23-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com