iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кои храни ни помагат да отслабнем

Кои храни ни помагат да отслабнем 09_1443519092

Има храни, които ускоряват изгарянето на мазнините и помагат за отслабването, а има и храни с отрицателна калоричност като целината например. При тяхното усвояване организмът изразходва калории, вместо да ги трупа.

Половин грейпфрут

Ако се яде половин грейпфрут преди всяко хранене, се отслабва с 2 кг за 14 дни. Причината е, че този плод намалява нивото на инсулина в кръвта. Д-р Яков Нахмиас от университета в Ерусалим открива, че антиоксидантът нарингенин, който прави грейпфрута горчив, кара черния дроб да изгаря мазнини. Нарингенинът помага да се поддържа теглото, което е важно за диабетици. При ниско ниво на инсулина апетитът е потиснат. Така човек не се изкушава да яде между храненията, поема по-малко калории и отслабва.

5 чаши зелен чай

Зеленият чай предотвратява образуването на тумори и пази от сърдечносъдови заболявания, но влияе благотворно на обмяната на веществата. С 5 чаши зелен чай дневно се изгарят 70-80 калории. Чаят регулира и изпразването на червата, което също е от значение за отслабването.

Лютиво

Лютата и обилно подправена храна помага да се горят мазнините. Тя принуждава тялото да се поти, ускорява пулса и стимулира метаболизма. Но от друга страна, лютото усилва апетита.

Обезмаслени млечни продукти

Нискомаслените сирене, кашкавал и мляко не само доставят калций, но стимулират синтеза на хормона калцитрол, който заставя клетките да изгарят мазнини.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.