iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кънчо се събуди, готов да се труди

Членът Кънчо готов за подвизи
С интересна  дипляна за сексуално ограмотяване на подрастващите, озаглавена “Приключенията на Кънчо” столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) обяснява на тийнейджърите как се слага презерватив. В брошурата специалисти съветват в мерена реч и описват приключенията на веселия и палав член Кънчо.
"Кънчо се събуди, готов да се труди.
Известен щурмовак съм аз.
Изпълнен съм с енергия и страст."
По-нататък лирическият герой изпада в затруднения, опитвайки се да си постави презерватив. Накрая успява, а авторът припява:
"Ето нов презерватив вземи и отново всичко повтори!"
Брошурата ще бъде разпространявана в детски градини и училища. Специаристите уточниха, че въпреки, че изглежда като за по-малки хлапета, тя е адресирана към деца, с които вече е говорено на тема сексуално възпитание и полово предавани инфекции. Идеята била “да се подсеща, че презервативът е за това да бъде употребяван, а не е балон, който да се надуе в клас и всички да се
смеят“.

От инспекцията посочиха, че умишлено е търсено информацията за поставянето на презерватива да се поднесе по-весело. Наред с дипляната за Кънчо, от РЗИ имат и сериозни информационни материали за това какво е СПИН, какво е ХИВ, кога може човек да се зарази, как да се предпази, къде може да се изследва.


iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.