iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кмет обяви пари от залагане на футболни мачове в данъчната си декларация

Кмет обяви пари от залагане на футболни мачове в данъчната си декларация 06_1434704012

Кметът на община Борино Октай Алиев е обявил в годишната си данъчна декларация за имотното си състояние пред Сметната палата доход 6269 лв. от хазартни игри, като каза, че сумата е натрупана от залагания на футболни мачове в букмейкърски компании.

Той дори не бил длъжен да ги декларира, но го направил с идеята всичко да е прозрачно. “Важното е не ръстът на печалбата, а самата тя. Като не ми върви - спирам да играя. Изваждам от сметката си първо 20 долара и залагам 10 долара, като ги увелича - продължавам. Не успея ли, спирам. Какви печалби съм направил, всеки, който иска, може да провери в сайта на букмейкъра”, казва кметът.

Алиев е страстен фен на залаганията и играе още от времето, когато е бил студент в Лесотехническия университет. Според регистъра на Сметната палата за 2012 обявил 14 224 лв., а за 2013 г. - 9747 лв.

Той играе най-често на алтернативен брой голове, корнери, картони, резултати на полувремената, рядко на крайни резултати с 1, Х, 2 във футболни мачове. Почти не пуска залози за любимите си отбори като “Ливърпул”, “Байерн”, “Барселона”, “Ювентус”, “Галатасарай”, ЦСКА, защото може да сбърка от пристрастност. Твърди че числото 13 го преследва през живота му. Това е бил номерът му в училище, като студент сборът от числата на факултетния му номер правел 13, а на последните избори с фаталното число е била бюлетината му.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.