iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Кит уби човек

Кит уби човек 03_1426171387

Сив кит уби човек, като се удари в туристическа лодка край бреговете на Мексико. Той рани и други двама, пише в. "Гардиън".

Лодката се е връщала от кратка обиколка на курортния град Кабо Сан Лукас в Мексико. Произшествието е станало на тихоокеанското крайбрежие на полуостров Долна Калифорния.

Сивият кит изведнъж изплувал пред лодката, капитанът се опитал да завие и да избегне сблъсъка, но не успял. В резултат морският бозайник се врязал в предната част на плавателното средство.

Жертвата е 45-годишен канадец, а други двама туристи са получили наранявания. "Гардиън" посочва, че китовете са основната атракция на Кабо Сан Лукас. На туристите се обещава безопасна и впечатляваща среща с огромните бозайници, които мигрират всяка зима на хиляди километри от арктическите води в лагуната на мексиканския бряг, където се чифтосват.

Малко преди инцидента мексиканските власти съобщиха, че през този сезон броят на сивите китове се е увеличил. Според Националната комисия за защитените територии увеличението е в размер на 10%, което се счита за една от най-големите миграции на китове през последните две десетилетия.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com