iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Камион изсипа контрабандни цигари в река

Камион изсипа контрабандни цигари в река 02_1456584779

Натоварен с тонове контрабандни цигари и чували с тютюн без бандерол камион изсипал стоката си в река Чая край Садово, като случката станала най-вероятно преди седмица, но от полицията научили за находката едва в петък, потвърди за „Монитор” кметът на община Садово Димитър Здравков. Дотогава обаче роми от близките населени места намазали от изхвърлените папироси, които по махалите се търгуват за около 1,50 лева.

Предполага се, че камионът е бил натоварен най-вероятно от някой нелегален цех в района. Собствениците му вероятно са искали по най-бързия начин да се отърват не само от вече произведените цигари без бандерол, но и от консумативите за направата им. ТИР-ът е стоварил всичко накуп в река Чая край моста преди Кемера на Цариградско шосе. На около 5 километра оттам през полето е село Катуница, а на 8 км е Садово и затова е напълно обяснимо защо ромите първи са стигнали до ценната стока. За случката бързо се разчуло из махалите и ромите сновяли от махалите си до реката с каруци, които товарели догоре с плячката.

Пиршеството им продължило няколко поредни дни, а за намокрените кутии с цигари ромите обяснявали, че ще ги изсушат и пак ще ги изпушат. Част от папиросите не се намокрили, защото били добре опаковани с целофан.

Кутиите без бандерол имали опаковъчна лента с надпис „dutee freesale only”, пише Tns.bg. Сред цигарите без бандерол в ромските каруци имало кутии с надпис „MARBLE" и "MAYFAIR”, които са от най-ниския клас и в махалите се търгуват за по 1,20 лв. до около 1,50 лв. за бройка.

Едва когато в петък от полицията разбрали за находището, изпратили патрулки, които отцепили района и ромското пиршество на цигари било прекратено. Дотогава обаче стоката вече почти била разграбена, тъй като на мястото имало повече празни опаковки и консумативи, отколкото наистина пълни с цигари стекове.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.