iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Какви са коледните трапези по света

Какви са коледните трапези по света 12_1451124466

Британците гледат изключително сериозно на коледната трапеза, като ако на нея липсва пуйка, жителите на Острова са готови да я пренебрегнат. Задължително за тях е присъствието на брюкселско зеле, макар да не им е любимо.

С тази нагласа към празничното угощение британците заемат почетното второ място на "дебелата карта" на най-калоричните коледни пиршества, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Картата е съставена от здравен експерт и разкрива "тлъстата" действителност - талията на британците е сериозно застрашена от коледното угощение, от което на човек се падат средно по 3289 калории.

Макар само с две калории повече, първенци по калорични блюда за Коледа са американците. Пуйката не е задължителна за техния празничен гуляй. Много американци залагат на шунка или печено говеждо за основно ястие на празника.

Ако смятате, че европейците празнуват по-нискокалорична Коледа, грешите. Според "дебелата карта" те не изостават много от американците и британците и заемат третото място по застрашаващи талията коледни блюда.

Ако търсите крехка трапеза за Коледа, насочете се към Литва, където празничното угощение по традиция е доста скромно.

Най-голямата изненада идва от Япония - страната, дала на света сушито и други полезни за здравето изкушения, на Коледа залага на нездравословните менюта на заведенията за бързо хранене.

По отношение на коледното угощение представителите на различните нации могат да понаучат нещо от скандинавците и средиземноморците - дори да им се струва богохулство, най-здравословното, нискокалорично и не по-малко вкусно решение за Коледа е месото да бъде заменено с риба.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

20-Декември-2018

19-Декември-2016

21-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.