iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Как да се вталим

Как да се вталим 01_1452419885

Празниците продължават най-вече с ядене и пиене, като повече от месец социалното общуване на българина избуява най-често около трапезите, стартирали с Никулден, преминали през Коледа, Нова година, Богоявление и Ивановските кулинарни вакханалии, за да бъдат евентуално минимализирани след дните на Атанасовците и Антоновците през идващата седмица.

Вталяване по време на пир няма как да се случи. Трябва да решите - дали от понеделник, когато и да се случи той, ще ядете от всичко, но в по-малки количества, или ще преминете на ясно дефинирана диета. Проблемът не е в чинията, а в психиката. Освен всичко друго човек не може да остава за дълго време без мазнини и въглехидрати. Има един нюанс, за който малко дами си дават ясна сметка - под различни предлози и заради неясни мотивации те прекаляват, примерно, с млечните продукти или с пълнозърнестия хляб, смятайки, че ще отслабнат. Но си вкарват автогол с калориите във въпросните изкушения. Според последни изчисления 41 процента от представителките на нежния пол се втурват към диетите, докато само 20 на сто от тях имат реална необходимост да свалят от наднорменото си тегло. Какво трябва да се направи - да се премине към разумно използване на благата, давани от природата ни, и да се движим. Всеки божи ден. Особено важно е

първо да се изчистим от токсините

Великата дива на киното София Лорен "използва" петдневна диета, която я лишава от почти два килограма - без агресия, без заплаха за кожата. Тя обикновено я прилага от четвъртък до понеделник. Първо два литра вода на ден - в повечето райони на България може и от чешмата. Ставате от сън и веднага изпивате чашата с гореща вода, в която изсипвате сока от прясно изцеден лимон. Има спор дали да прибавите половин лъжичка сода за готвене. Спецовете са разделени на два лагери - противниците твърдят, че няма необходимост динамиката в стомаха да бъде стимулирана допълнително Та какво прави София Лорен? В четвъртък не яде нищо мазно или сладко и не пие алкохол. Позволява си всичко останало, но в много ограничени обеми. В петък изключва от блюдата чая, кафето и солта. Така че този ден закусете с плодове и препечена филия. Обядвайте с огромна, колкото ви душата иска салата. Най-трудното обаче се случва в 18 часа - тогава е последната ви среща с масата. Вечеряйте със зеленчукова супа. Към 21 си направете фрикция на кожата на сухо, а после се поглезете във ваната с морска сол. В събота следва по-отчетливо изпитание на характера и на мерака ви да станете по-стройни и най-вече - по-здрави. Полагат ви се само един вид плодове лил зеленчуци - също като на София Лорен. Без ограничения. В неделя - препечена филийка хляб, на обед - салата плюс кисело мляко, вечерта - задушени зеленчуци, включително и един печен картоф. Нали не забравяте - без сол. В понеделник - като в петък. Вечерта ще усетите как реакциите и зрението ви са изострени, защото организмът се е пречистил.

Пенелопе Крус, която без проблеми и съвсем справедливо може да бъде наречена наследница на най-изключителните жени от златната епоха на седмото изкуство, също има своя диета. Темпераментната испанка, родила вече две деца на страхотния си съпруг Хавиер Бардем, винаги изглежда перфектно. И то не само заради камерите и заради колекциите, които твори сестра й, а тя е тяхно лице. Просто е намерила своя режим - за пет седмици 6 килограма по-малко. Но всеки ден от тези 30 консумира едно и също - сурови зеленчуци без подправки, 300 грама сирене - абсолютно всякакво и това е огромна глезотия, 250 милилитра кисело мляко, едно яйце и три ябълки.

Никакъв алкохол, никакви газирани гадости

Звучи зловещо, но само като погледнете Пенелопе, ви се иска веднага да се нахвърлите на чушките и доматите. Имате от всичко, но отслабвате.

Ако сте съвсем радикално настроени, то тогава за вас е японското чудо - без четири килограма за две седмици. То е предпочитано от Шарън Стоун, Мишел Пфайфър и Мег Райън. Надали са много възторжени, но славата, а и формата задължават. Звездите остават без въглехидрати, за да влязат в новата си рокля от Ели Сааб или Джорджо Армани. Първи ден - кафе без захар и мляко, на обед - две сварени яйца, зелева салата без олио и сол, чаша прясно изцеден сок от домати без сол, за вечеря - една печена риба, зелева салата без грам подправка. Втори ден - кафе без захар или мляко, обяд - печена риба и салата без нищо, вечерта - 200 грама сварено пиле, след час - айрян за десерт. Трети ден - закуската е същата, а на обяд - сварено яйце и три сурови моркова. В 20 часа - две ябълки. Ако не искате да откачите от глад, веднага лягайте да спите. Ако можете на празен стомах, разбира се. Четвъртият ден е ад - кафето без нищо, две ябълки за обяд. Ако доживеете до вечерята - 200 грама пилешко варено, зелева салата без олио и сол. Пети ден - два моркова, печена риба, салатата, двете сварени яйца и пилешкото плюс зелето. Шести ден - кафе, разточителен обяд - 500 грама варено пиле, но салатата отново е без нищо. Вечеря - почти като при зайците: морков плюс две сварени яйца. Седми ден - чай без захар, но в никакъв случай черен - и без това сте на ръба на разума, 200 грама варено пилешко и две ябълки, печена риба със салата без олио и сол.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.