iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Как да изглеждат момчетата на бала

Как да изглеждат момчетата на бала 05_1430656639

Балът е не само момент в живота на завършващите гимназисти, но един от най-важните моменти в живота. Затова подготовката за него трае поне няколко месеца.

Важи както за жените, така и за мъжете. Ако преди години изборът в облеклото при момчетата се свеждаше до официален костюм в строга класическа кройка и тъмни цветове, сега в мъжките бални облекла има далеч по-голям избор. Ето няколко съвета, които да ви помогнат при избора на подходящо облекло за бала.

1. Съчетавайте внимателно десените на отделните части

Мина времето, в което марките за официални облекла предлагаха основно тъмни костюми на тънко светло райе. Те все още са актуални, но при положение, че райето е няколко нюанса по-светло от основния цвят. Много е лесно съчетанието на едноцветни ризи, вратовръзки или костюми, но има няколко грешки, които може да се получат, ако решите, че искате всяко едно от тях да има различен десен.

Ако ще носите вратовръзка, е добре да знаете, че тя трябва да бъде по-тъмна от ризата. Комбинацията от риза на ситни квадратчета и вратовръзка с големи диагонални карета или райета е позволена. На риза с тънко вертикално райе пък може да сложите вратовръзка с диагонално дебело райе или със ситни кръгли мотиви.

Никога не си позволявайте да комбинирате еднакви по-големина карета или райета независимо от различните им цветове и посоки.

2. Костюмът трябва да бъде вашият номер

Някои мъже са убедени, че сакото им става, ако имат огромна свобода на движенията в него. То обаче не е тениска и не е нужно да правите кардиотренировка с него, т.е. това не е задължително. С един малък трик може да разберете дали сакото е вашият размер. Когато го облечете, притиснете перпендикулярно рамото си в стена. Ако рамото на дрехата се сбръчква нагоре, преди тялото ви да е опряло в стената, значи сте за по-малък номер. Ще ви трябва по-голям, ако в опита си да прегърнете някого, платът се впие в гърба ви, все едно всеки момент ще се разпори. Ако все пак сакото ви прави нещо като балон между лопатките, то или моделът, или размерът не е вашият. Горната част на костюма не трябва да има никъде гънка, но и не трябва да виси. При панталона важи същото. Ръбът му трябва ясно да си личи, т.е. да не се скрива в опънатата по бедрата материя. Дължината му е важна дотолкова, доколкото държите на модните тенденции. А те в момента казват слим фит – по-стеснен и една идея по-къс от класическата кройка.

3. Косата да е къса от двете страни на главата и по-дълга отгоре

Независимо от това как точно ще стилизирате косата си за големия ден, ако искате да сте модерни, тя трябва предварително да е “отгледана” и оформена по точно определен начин – къса, почти бръсната от двете страни на главата и отзад, и по-дълга отгоре. Визията е популярна от близо две години, а остава актуална и тази.

Актуалните в момента прически, за които се използва тази форма, са няколко. Едната малко напомня на каска – всички по-дълги кичури са грижливо пригладени назад и фиксирани с лак, гел или вакса. От няколко седмици прическата на водещия на “Преди обед” Александър Кадиев е точно такава. Напомня леко пънкарската визия. В случай че харесвате по-винтидж излъчването, може просто да я разделите на път от едната страна. След това или я начупете леко, или я фиксирайте леко настрани и назад в лимба. Много актуална е прическата помпадур. Тя напомня визията на Елвис Пресли, Джон Траволта в “Брилянтин” и лошото момче на американското кино от 50-те години на миналия век Джеймс Дийн.

Хубаво е да имате и леко набола брада от онази - тридневната. Това обаче само в случай, че вашата е достатъчно гъста и няма да изглежда като мръсотийка по лицето.

4. Спортно- елегантният стил все по-често се предпочита

Не е нужно да сте пристегнати с вратовръзка, ужасяващо впита във врата, или папийонка, която отива на мъжете над 40 години. В специалната си вечер момчетата могат да се издокарат с не толкова строг костюм.

Спортно-елегантната визия също може да изглежда стилно, а и върви на възрастта им. Никой тийнейджър, свикнал до момента да ходи със смъкнати дънки, кецове и маратонки и свободни тишърти, няма да се почувства комфортно с класически костюм. А освен че ще се показва на роднините, които ще възклицават от умиление, той трябва и да се чувства добре. Затова много от абитуриентите предпочитат далеч по-свободното облекло. Вратовръзката се заменя с небрежно разкопчана риза. Тишъртите са с обло или триъгълно деколте, което може да е доста изрязано и да стига точно над гърдите. Но се носят и вариантите до врата. Сакото е силно вталено, без значение какво е закопчаването, дали ще е едноредно, или двуредно, зависи от личните предпочитания. Комбинира се с накъсани дънки и тесни панталони. Широките модели не са актуални, а тези с ръб не са подходящи за млади мъже. Изглеждат твърде претенциозно.

Сакото може да е съвсем спортно, наподобяващо яке. Кожените варианти тип “байкър”, които са категоричният фаворит сред връхните дрехи още от миналата година, стават част от вечерния тоалет, ако са добавени към елегантен панталон. Дамите ги съчетават с изискани рокли, така че какво пречи и мъжете да се издокарат с тях за празника.

И понеже вече няколко сезона контрастите са хит, дори елегантният костюм би изглеждал атрактивно, ако е комбиниран с кецове или кубинки. Вероятно родата ще е скандализирана, особено по-възрастните представители на семейството, но в крайна сметка тази вечер е единствено и само на абитуриента. Най-важното е как ще се чувства той, а не дали ще задоволи очакванията и желанията на околните за собствената си визия.

Стилна дизайнерска блуза от качествена материя и панталон често са доста по-подходящ избор от неправилно подбран костюм. Това е причината и много младежи да се спират на такъв тоалет, спасявайки се от безкрайно обикаляне и мерене, както и съмнението дали не приличат на бащите и дядовците си.

5. Вратовръзката с нестандартен възел

Когато класическата представа за абитуриентско облекло е надделяла, единствената възможност за някакво разнообразяване е оформянето на различен възел на вратовръзката. Вариантът “Уиндзор” е сред най-разпространените, но е твърде широк и не отива на едно 18-19-годишно момче.

С малко повече упражнения може да направите някой от останалите интересни възли. По-сложни са, но привличат вниманието. Те обаче са за стандартните вратовръзки. По-тесните и тези, направени от фини плетени материи, са достатъчно интересни като дизайн и не е нужно да се разкрасяват със сложни възли.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.