iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Извеждайте бебетата в студа

Извеждайте бебетата в студа 01_1453304398

Разходките в студеното време каляват бебетата и затова са полезни, като не е желателно пеленачетата да излизат само когато има гъста мъгла и влага, както и при много силен вятър, препоръча д-р Мария Търнева, началник на отделението по неонатология в МБАЛ „Дева Мария” в Бургас, цитирана от flagman.bg.

„Минусовите температури не трябва да притесняват родителите. До минус 5 градуса разходката няма да навреди на бебето, а тъкмо обратното – извеждането му навън е профилактика срещу вирусни инфекции. Разбира се, бебето трябва да е много добре облечено, особено ако не се движи, тъй като то по различен начин понася студа и със стоенето навън през зимата не трябва да се прекалява", обясни д-р Търнева.

По думите й работата сред много хора крие рискове от бързо разпространение на настинки. Поради тази причина трябва да се спазва интервал от половин час на чист въздух преди контакт с малкото дете. Това време е достатъчно да се предотврати предаването на вируса. Щателната дезинфекция на ръцете също е задължителна.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.