iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Изобретиха гривна, която напомня за новогодишните обещания

Изобретиха гривна, която напомня за новогодишните обещания 01_1420793614

Изобретиха гривна, която изпуска заряди от 340 волта в китката, когато не спазваме новогодишните си обещания за водене на по-здравословен живот.

Въпреки високото напрежение, токът е слаб в новия уред и той предизвиква много неприятно усещане, но не е опасен за здравето. Артикулът носи името "Павлок" и е вдъхновен от опитите на руския учен Иван Павлов, открил механизма на условните рефлекси. По същия начин действа и новата джаджа. Колкото пъти потребителят се върне към вредните си навици, толкова и неприятни асоциации ще има с тях.

Гривната действа при преяждане, при пушене, пиене, при липса на физически упражнения, при излежаване, дори при отделяне на прекалено много време на социалните мрежи. По този начин "Павлок" ни "припомня" чрез електрошокове всички обещания, които сме си дали за новата 2015 година. Гривната, конструирана от Маниш Сети от Станфордския университет, проследява движенията и вредните ни навици. Когато те са факт, червен диод започва да примигва. Тогава "прегрешилият" собственик на гривната трябва да натисне специален бутон, който освобождава електрошока.

Изпускането на заряда може да бъде програмирано и автоматично. По този начин вредните навици могат да се преодолеят в период между една и три години, благодарение на крайно неприятните асоциации с тях.

Ако например се излежавате прекалено много в леглото, гривната ви предупреждава да станете с леки вибрации в китката. Не се ли подчините на командата, следва електрошок.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Юли-2018

30-Юни-2016

01-Юли-2015

01-Юли-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com