iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Измислиха нов вид марихуана в Израел

Измислиха нов вид марихуана в Израел 02_1423578702

Представиха нов вид медицинска марихуана в Израел. Тя няма психоактивни ефекти, а само лечебни.

Новият вид лечебна марихуана, която не "напушва", е наречена "Рафаел". Тя може значително да помогне на хората, страдащи от епилепсия и други заболявания.

Медицинският канабис се използва за лечение на тежки болести, при които традиционните лекарства не помагат - епилепсия, глаукома, много видове рак, за облекчаване на сиптомите при химиотерапия и лъчетерапия и др.

Учените подчертават, че откритието им е подходящо специално за деца и много млади пациенти. За сега този вид медицинска марихуана ще бъде достъпен само в Израел.

"Не искаме хората да си помислят, че Израел е страна, която изнася само оръжие и марихуана", каза Майкъл Дор, съветник в министерството на здравеопазването. "Но Израел е водеща страна в медицинското използване на марихуаната и нейните изследвания привличат вниманието на цял свят", обясни той.

За това свидетелства и договорът за шест милиона долара за сътрудничество между австралийската фирма "PhytoTech Medical" и Йерусалимския университет в развитието на таблетки с тетрахидроканабинол за медицински цели.

Статистиката показва, че около 20 000 пациенти използват канабис за медицински цели в Израел, а до 2030 г. броят им ще достигне 30 000 души.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.