iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Измислиха чадър синоптик

Измислиха чадър синоптик 06_1466570159

Представете си разкъсана облачност. От онези, за които не можеш да познаеш ще вали ли, или не. Сега си представете, че вашият чадър може спокойно да ви каже дали да го вземете със себе си или да го оставите у дома, като това не е сценарий от научнофантастичен филм, а реалност. Чадърът синоптик се нарича Оombrella и е прототип на интелигентен чадър, който може да се свързва с нашия смартфон и да му изпраща съобщения, предупреждавайки ни кога ще вали. Моделът е типичен пример за бързо развиващия се сегмент "Интернет на нещата" (Internet of Things), който включва всевъзможни предмети с добавена "интелигентност" и връзка с мрежата.

Оombrella представлява истинска преносима метеорологична станция, която събира в реално време данни за температурата, налягането, влажността на въздуха и светлината. След това устройството споделя тези данни с останалите собственици на такива умни чадъри и извежда прогнози за времето в региона.

По този начин то позволява на всеки да се възползва от информацията на база на собственото си местоположение. В добавка oombrella предупреждава своя собственик, когато го забрави. А за да го направят по-привлекателен, създателите на чадъра са го приспособили и за селфи стик.

Те вече са стартирали кампания за финансиране производството на умната джаджа в сайта за споделено финансиране Kickstarter. До нейния край остават 28 дни, а екипът вече е успял да привлече 28 330 евро от общо 59 000 евро заявена цел.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.