iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изгониха студент, работил над установените законови норми

Изгониха студент, работил над установените законови норми 01_1452328754

Властите в Дания изгонили студента Маркус Юби от Орхуския университет. Той пристигнал от Камерун, а в свободното си време работел като чистач. Основание за депортирането станало прекомерното трудолюбие на 30-годишния африканец – според чиновниците младият мъж работил над установените законови норми.

Както съобщава британското издание Guardian, според действащото законодателство в Дания студентите могат да бъдат наемани изключително на работа с частична заетост, при това общото количество отработени часове в седмицата не могат да надвишават 15.

Местните чиновници обаче установили, че Мариус редовно надработвал час и половина, с което нарушавал закона. И макар африканецът да настоявал, че изработените часове за годината не надвишават нормата, властите решили да го изгонят от страната.

Повече от 18 хиляди преподаватели и студенти от университета в Орхус подписали петиция за връщането на камерунеца, за да си завърши образованието. В изпратения документ до градските власти Маркус Юби е наречен „най-добрият, който имаме".

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.