iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избираме по-здравословна храна ако светлината е по-ярка

Избираме по-здравословна храна ако светлината е по-ярка 06_1465709017

Оказва се, че дори осветлението влияе върху това какво ще си поръчаме за ядене, като на ярка светлина е с 16-24% по-вероятно да изберем здравословна храна, отколкото в ресторанти с по-дискретно осветление. Това показва изследване на университета на Южна Флорида в 160 заведения. Не подлагайте извода на съмнение, публикуван е в специализираното издание “Маркетинг рисърч”, което пресява силно съдържанието си, за да не се дискредитира пред бизнеса.

Полезният избор се обяснява с ефекта на ярката светлина да ободрява и да повишава бдителността. Тогава човек мисли по-трезво, има по-добър контрол над импулсивните реакции и се опитва да постъпва правилно. В случая - да яде салата, бяло месо или риба (на скара или задушени), зеленчуци за гарнитура и да пропусне десерта. Средно менюто се оказвало с 39% по-нискокалорично, отколкото на хората в ресторанти с приглушена светлина.

Контролно проучване показало, че при стимулиране на бодростта (в случая с кафе) и във втория тип заведения започват да си поръчват полезно меню.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.