iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Инж.Димитър Панов ще е новият Почетен гражданин на Перник

Инж.Димитър Панов ще е новият Почетен гражданин на Перник 10_1507460028

Инж.Димитър Панов ще е новият Почетен гражданин на Перник, като зад номинацията застанаха 30 от общо 41 общински съветници.
Те трябваше да обсъдят и изберат един от общо четирима кандидати за почетното звание, удостояването с което ще стане официално на 19-ти октомври, когато Перник ще чества Деня на града.

Социалистите не вдигнаха ръка, образно казано, в подкрепа на инж.Панов, защото тяхната кандидатка бе известната актриса и певица Людмила Чешмеджиева. И ако втората номинация – тази на шефа на хирургията в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова» нямаше кой знае какви емоции, мнозина не скриха задоволството си, че кандидатурата на стоматолога и бивш депутат д-р Валентина Павлов, обвинен за причинена по непредпазливост смърт на дете, загуби.

От Комисията, която се занимава с номинациите за почетен гражданин на Перник уточниха, че идеята е наградата да се даде само на един човек, а не на всички номинирани. “Затова се казва почетен гражданин на Перник – в единствено число”, мотивираха се общинари.

Номинацията на инж.Панов бе направена от пернишкото представителство на Камарата на строителите, съвместно с Националния клуб на ветераните, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Камарата на архитектите. Те мотивираха предложението си с изключителните му заслуги в изграждането на съвременен Перник. В актива си има десетки проекти за жилищни сгради, детски градини, читалища, мостове и други съоръжения. За него голямо предизвикателство е строителството в пернишките квартали върху обрушени от въгледобива терени, изискващи проучване на особеностите и заздравяване на основата. Инж.Панов е заемал ръководни длъжности в кметсака и областната управа. Днес той е пенсионер, но продължава да работи активно чрез собствената си проектантска фирма.Председател е на Клуба на ветераните – строители в Перник.
Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.