iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Институт в Лондон подкрепя център за възрастни в Трън

Институт в Лондон подкрепя център за възрастни в Трън 06_1434119873

Българският културен институт Лондон (БКИ Лондон) организира благотворителна кампания за подпомагане на Център за настаняване на възрастни хора в Трън. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В центъра живеят 40 възрастни обитатели с различни заболявания.

Резултатът от кампанията е изключително успешен. Благодарение на щедростта и всеотдайността на всички участващи, БКИ Лондон успя да набави материали от първа необходимост за обитателите на дома.

Само преди ден представители на Българския културен институт лично връчиха на кмета на Трън Станислава Алексиева и на директора на дома Цветелина Василева събраните материали от кампанията.

Общата сума, която постъпи от инициативата, е в размер на 1859.71 английски лири или 4987.06 български лева. 259.71 английски лири са събрани от две културни мероприятия, проведени в Български културен институт в Лондон по време на изложба и концерт на международни студенти от университета в Западен Лондон със заглавие „Пол и идентичност“ и кинопрожекцията на класическия български филм „Осъдени души“. Със събраните средства са закупени юргани, възглавници, хавлиени кърпи, почистващи препарати и санитарни материали.

БКИ Лондон се свърза и с Британския червен кръст, който дари на дома инвалидни колички и проходилки за възрастни хора.

Тодор Бранчев, Еленка Ангелова, Силвана Армстронг и Кръстина Плачкова от Лондон дариха телевизори, бяла техника и спални материали на обитателите. Фирма „Елекроимпекс ООД“ пък направи дарение от 1500 английски лири (4022.45 лева), които бяха използвани за закупуването на спални комплекти, санитарни и почистващи препарати и др. Английският магазин „София“ в град София със собственик Петър Григоров дари проходилки за възрастни, гардероби, легла, дивани, маси и столове. Английската фирма “Transport2Bulgaria” със собственик Петко Петков осигури безплатен транспорт на всички материали от английската столица до София.

Българският културен институт в Лондон се надява, че чрез тази благотворителната кампания ще успее да осигури и подобри качеството на живот в центъра и поема отговорността да следи за рационалната употреба на даренията.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.