iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Инспектори са спасили бедстващи щъркели

Инспектори са спасили бедстващи щъркели 08_1408368463

Екоинспекторите от Перник са спасили бедстващи щъркели, пострадали при бурите. На зеления телефон са били получени сигнали, подадени през юли.

В спасяването на прелетните птици са били ангажирани и служители на електроснабдителната фирма. Наложило се работниците да монтират метална платформа, върху която да поставят паднало щъркелово гнездо в село Люлин, съобщиха от пернишката РИОСВ.

Два щъркела в безпомощно състояние са изпратени за лечение в столична ветеринарна клиника. Служителите на РИОСВ ги намерили неподвижни, паднали под гнездата им, в пернишкия квартал Калкас. В същата клиника, със съдействието на служители от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, е изпратена и бедстваща птица, намерена на игрището в радомирското село Извор. Друг, нуждаещ се от помощ щъркел, е спасен в пернишкото село Черна гора. Той нямал видими наранявания, но не можел да лети. Екоинспекторите от Перник са реагирали и на сигнал за ранено птиче в Дупница. За жалост птицата е била с прострелна рана на шията. Шансовете й за оцеляване били минимални.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.