iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има спасение, ако крайниците ви са постоянно студени

Има спасение, ако крайниците ви са постоянно студени 06_1434964782

Лято е. Температурите навън се покачват, а Вашите крайници са все студени. Това може да се случва често. Запитвали ли сте се на какво може да се дължи това?

Краката могат да мръзнат поради особеностите на строежа на организма. Мускулният масив, който помага да се запазва топлината, именно в този част на тялото е незначителен. Няма подкожна мастна тъкан, а има относително голяма по площ кожна повърхност, която отдава топлината. Именно затова през есента и зимата краката са подложени на засиленото въздействие на студа.

Но, ако краката Ви мръзнат навсякъде и винаги, дори и в най-горещите летни дни, причината може да бъде нарушено капилярно кръвообращение, свързано с един от следните проблеми: локално нарушение на кръвообращението, обща недостатъчност на кръвообращението, нарушение на прокарването на импулси по чувствителните и вегетативни влакна на нервите на долните крайници, намалени функции на щитовидната жлеза.

При наличие на един от тези симптоми е необходимо да се консултирате с лекар. Можете да следвате и някои общи препоръки: отказването от тютюна и намаляване на алкохола, вземане на контрастен душ, масажиране на стъпалата, ходене боси (през лятото и навън, а през зимата - у дома, без домашни чехли).

Приемането на екстракт от Гинко Билоба също би помогнало, тъй като е установено, че той подобрява кръвообращението, най-вече към мозъка и крайниците. Това го прави подходящ за хора, страдащи от синдрома на ''студените крайници''. Гинко Билобата спомага още за усилване на паметта и концентрацията, предпазва от инфаркт и инсулт, има благоприятен ефект при Алцхаймер, при шум в ушите и световъртеж, забавя процесът на загуба на зрението при възрастните хора, използва се от хора в депресивни състояния.

Действието на Гинко Билобата се допълва и подсилва от екстрактът на Гроздовото семе. Той е мощен антиоксидант. Екстрактът от Гроздово семе е по-силен от витамин С и от витамин Е. Престоява в тялото 72 часа като за това време се усвоява напълно от организма. Има противовъзпалително и антиалергично действие, забавя стареенето на кожата, предпазва от образуването на разширени вени и спукани капиляри.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.