iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Идеи за шега днес

Идеи за шега днес 04_1427871185

На 1 април всяка година се празнува Денят на шегата. Празникът не е официален, но е спечелил голяма популярност.

Съществуват различни версии за произхода му. Една от тях разказва, че началото на традицията да се шегуваме е свързана с Франция, по времето на Луи 14-ти и смяната на Юлианския календар с Григорианския. Кралят издал закон, с който въвежда датата 1 април за начало на календарната година на мястото на 1 януари. Френските поданици се възпротивили на тази идея и в знак на протест на следващата година изпратили новогодишни картички на 1 април. Законът не влязъл в сила, но изпращането на картички се запомнило като шега, свързана с датата 1 април. През следващите години французите продължили да измислят различни шеги, които се правели в този ден.

Ето няколко идеи как да се пошегувате с някого:

Вземи сапун и го покрий с безцветен лак. Този, който ползва сапуна ще се чуди защо не се разпенва…

Ставаш рано сутрин или предварително подготвяш любимите чорапи на твоята жертва. Взимай по един от чифт и го заший в средата. После само гледай реакцията му… Ако не умееш да шиеш или ти е жал можеш да спретнеш и друг номер – напълни чорапите с желе.

Вземи оцветяващо хапче или боя, която ползваш за да оцветиш яйцата си за Великден. Отвий разделителя и постави там тази боя. Ефектът ще трае доста дълго, ако искаш да е по-драматично вместо синьо, можеш да заложиш на червеният цвят.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.