iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И пред телевизора се горяли калории

И пред телевизора се горяли калории 03_1426690245

Мързерливците горяли калории на дивана пред телевизора, като мъжете обаче отслабват много повече от жените при тази "дейност". Дори при заседяване пред телевизора се изгарят калории.

Истината обаче е, че добрата вест касае основно мъжете, но не и техните по-загрижени за теглото си нежни половинки, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от изследване, което ще бъде представено в програмата "Истината за калориите" по телевизия Би Би Си 1.

Авторите на проучването са установили, че докато седят на дивана и гледат любимия си сериал, жените също изгарят калории, но много по-малко от своите партньори. За целите на проучването специалистите са отчели колко енергия изразходват три двойки по време на всекидневните им занимания.

Преди на всяка двойка да бъде поставена различна задача - един час в залата за фитнес, три часа домакинска дейност или излежаване, всички участници са хапнали порция пържени картофи, съдържаща 600 калории. Отчетеният впоследствие разход на енергия е показал съществени различия между двата пола.

Оказало се, че късметлиите, получили задачата да се излежават пред телевизора, също са изгорили калории в резултат на тази "дейност", но със съществени различия - 640 калории за мъжа и само 292 за дамата.
Експертите обясняват, че когато си почиват, жените изгарят много по-малко калории от мъжете, защото са по-леки, а мускулната им маса не е толкова гладна за енергия.

"По-просто казано - по-едрите хора изгарят повече калории от по-дребните", отбелязват специалистите. Оказало се също, че ненатоварваща домакинска дейност, изразяваща се в умерена продължителна физическа активност, е също толкова ефикасна за изгаряне на калории и за двата пола, колкото натоварващата тренировка във фитнеса.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.