iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И милиардерите изпитват страхове

И милиардерите изпитват страхове 08_1439218522

От какво се страхуват някои най-успелите хора в света? Всеки се страхува от нещо, като това важи дори за милиардерите.

Уорън Бъфет се страхува, че не му остава достатъчно време да чете

Той има лично състояние от 70 млрд. долара. Когато изнася лекция в Университета Колумбия и го питат какъв е ключът към успеха, Бъфет вдига листове с финансови доклади и статии и казва: „Четете по 500 страници от това всеки ден. Така работи знанието. Всеки един от вас може да направи това, но гарантирам, че са малко тези, които наистина ще го направят.“

Ник Удмън се страхува, че може да игнорира страстта си. Той е основател на GoPro и милиардер. За него е много важно човек да следва страстта си. Създава камерата GoPro, за да може да заснема по-добре как кара сърф с приятелите си. „Мисля, че в свят, в който всеки търси своето място, нещата, по които се увличаме страстно, са тези, които най-ясно ни показват към какво трябва да се насочим,“ казва той в интервю за списание Форбс.

Джеф Безос се е страхувал да не съжалява, че не е опитал

Той е имал успешна кариера на Уолстрийт, но е имал желание да напусне работа и да започне да продава книги онлайн. Шефът му го посъветвал да не прави това.

Но Безос си представил как на 80-годишна възраст съжалява, че не е послушал инстинкта си. „Знаех, че ако се проваля, пак щях да съжалявам. Но исках поне да съм опитал.“

Марк Кюбан се тревожи за работни имейли

Собственикът на Las Mavericks и самоиздигнал се милиардер започва деня си с работни имейли. Това било нещо като неговата сутрешна медитация. Той проверява и всички свои съобщения, защото се притеснява, че може да пропусне нещо важно.

Бил Гейтс се притеснява, че няма лично време И Гейтс също като Бъфет е маниак на тема информация, знание, четене. Когато е бил CEO на Microsoft, се притеснявал, че трябва да жертва много от своето лично време. Той често казва, че всяка година си вземал едноседмичен отпуск и отивал във вилата си, затварял се сам и четял, понякога по 18 часа на ден. Без посетители, без имейл, без жена си. Това той наричал think week – седмица за мислене.

Опра Уинфри се тревожи за това дали работата й е важна

Уинфри има състояние от 3 млрд. долара. Тя казва, че не позволява на парите да бъдат номер 1 в мислите й. На въпроса за какво се тревожи, казва, че е за неща, които са й много по-ценни като това дали прави нещо значимо. Пред Oprah Magazine тя споделя, че не работи за успех, а за постижения.

Барак Обама не иска се тревожи за тривиални неща

Обама казва, че носи само сиви и тъмносини костюми. Защо? Защото те са сигурен избор, а той няма време да се тревожи за дреболии, тъй като има много по-важни неща, над които да съсредоточи енергията си.

Доналд Тръмп се тревожи за това дали мисли достатъчно мащабно

Тръмп често е цитиран да казва, че човек трябва да мисли мащабно. Дали става въпрос за сгради, компании или нещо друго – колкото по-голям е проектът, толкова по-добре. Той е човек, който не иска да се занимава с дребни неща.

Ричард Брансън се страхува от рутината

Може да се кажат много неща за Ричард Брансън, но едно нещо никой не може да каже – че е скучен. Брансън се радва за това, че няма дневна рутина и никога не прави нещата по схеми. Слуката е това, което го плаши най-много.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.