iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Храни, които подобряват хидратацията на кожата ни

Храни, които подобряват хидратацията на кожата ни 04_1429709239

Лосионите и кремовете са необходима и съществена част от козметиката в шкафа ни за борбата със сухата кожа, но храната, която консумираме също не е по-маловажна.

Някои храни са от голямо значение за цялостното състояние на кожата ни.

Ето някои храни, които трябва да включите в менюто си, за да осигурите достатъчно хидратация на тялото и в частност на кожата:

Вода

Най-важната и простичка част, но въпреки това много от нас пренебрегват приема на необходимото количество вода за деня. Сутрин след ставане от сън е много полезно да се пие една топла чаша вода с лимон. Освен че потиска апетита, върши чудеса за функцията на стомаха.

Оранжеви плодове и зеленчуци

От тях най-важни са морковите. Ежедневната им консумация под каквато и да е форма ни гарантира, че ще се отървем от сухата кожа.

Риба

Рибата е много полезна за нашето тяло и за организма ни като цяло. Причината за това са цинкът и омега-3 мастните киселини, които съдържа. Най-добрият избор в борбата с акнето и сухата кожа е сьомгата.

Авокадо

Авокадато съдържа голямо количество от витамините А, В, С и Е. Освен това помага за хидратирането на тялото. За още по-голям ефект може да си правите и домашни маски с авокадо за лицето.

Яйца

Домашната маска с яйца и лимони е най-добрият помощник в борбата срещу акнето. Почиства кожата в дълбочина, оттървава се от тъмните петна и оставя лицето ви здраво и сияещо.

Семена и ядки

Освен страхотния вкус, който имат, семената и ядките имат и друго свойство - помагат за еластичността на кожата, тъй като съдържат витамини А, В, и Е.

Зехтин

За да имате бърз положителен ефект върху вашата суха кожа, използвайте зехтин. Той съдържа много полезни мазнини и витамини. Може да го използвате като добавка към домашната маска или като овкусявате ястията си с по една лъжица.

Плодове

Плодовете са перфектният избор за нашето меню. Благодарение на витамините и антиоксидантите, които съдържат в себе си, помагат не само за запазването на добрата форма и здравословно тегло, а и за гладка и нежна кожа.

Спанак

Спанакът е чудесен помощник в борбата с бактериите и инфекциите по кожата, като освен отва подобрява и външния й вид. Причината е, че той е богат източник на витамин А и желязо.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.