iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хората предпочитат лошите новини пред добрите

Хората предпочитат лошите новини пред добрите 03_1426842701

Според ново американско изследване, читателите и зрителите предпочитат лошите пред добрите новини. Това съобщава ЮПИ. Хората, които четат вестници или слушат новинарските блокове, предпочитат лошите новини пред добрите. А тъй като медиите също са зависими от печалбите, те дават на клиентите това, което искат и което се търси.

Сп. Information Economics and Policy обяснява, че причината е, че хората се стремят да избягват рисковете, а не да получат допълнителна изгода. За да обяснят този феномен, американските учени привеждат следния пример: загубата на 1000 долара предизвиква у човека по-голяма емоционална реакция, отколкото придобиването на допълнителни 1000 долара. Същото е и с новините: хората предпочитат да научават за опасностите, например грипна епидемия или банкрут на компания, за да не се разболеят, или за да не влагат парите си в съмнителни акции.

Все пак учените съветват медиите да не се възползват прекалено много от това откритие. Прекомерното количество лоши новини действа подтискащо на читателите и зрителите.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.