iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хората носят коледни елхички в зоопарка във Варна

Хората носят коледни елхички в зоопарка във Варна 01_1452076371

Десетки варненци и тази година носят непотребните си вече коледни елхички в зоопарка във Варна. Там те ще служат за храна и забавление на животните. Инициативата вече се превръща в традиция и за трети пореден път обитателите се радват на късна Коледа благодарение на дръвчетата, разказа пред „Труд онлайн” директорът на зоопарка Иванка Стоянова.

Тя обясни, че елхичките намират много приложения за различните животни.
„Използване ги да храним муфлоните, елените и други тревопасни животни. Освен това украсяваме клетките на всички животни. Сега е снежно и елхичките са наистина красиви”, каза Петрова. По думите й най-много в игрите с елхичките се забавляват лъвчетата.

Новата традиция

Според управата на зоопарка инициативата набира все по-голяма популярност и през първата година са събрани стотина дръвчета, то миналата година броят им е надхвърлил 350. Тази година първият коледен подарък за животните е дошъл още на 29 декември.

„Обикновено получаваме най-много дървета около 10 януари, затова очакваме броят им да нарасне в близките дни, но вече имаме десетки дървета”, разказва Стоянова.

Бейби бум през 2015 г.

През миналата година е имало истински бейби бум в зоопарка в града, където са се родили над 80 бебета. Сред най-интересните нови членове са бебе зелена морска котка, муфлони, четири вълка и много птици. Най-новият член на зоопарка, който е пристигнал през декември е бяла двугърба камила, която е единствената в България до момента.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.