iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Хлапета правят шапки от вестници, за да изкарат пари за сладолед

Хлапета правят шапки от вестници, за да изкарат пари за сладолед

Сигурно не е лесно да замениш детските игри и забавата с досадните задължения на възрастните. Но някои хлапета го правят. Като 11-годишната софиянка Мая Чичова, която е на почивка с баща си Мартин на къмпинг „Смокиня". Тя казва: „Тате направи на мен и на сестра ми по една шапка от вестник и подхвърли на шега: „Сега трябва да си ги платите..." , посочва Мая как се е родила идеята да изкарат някоя стотинка за сладолед. Съседите им подарили стари вестници и „бизнесът" тръгнал.

„Мая започнала да прави дори по-хубави шапки от юрнека на татко си. „Продавахме ги по 20 ст, но първият ден изкарахме над 20 лв.", казва доволно момичето. Втория ден Мая разширила асортимента и изложила на сергията собственоръчно направени обеци и гривнички от разноцветни мъчнисти по левче. За няколко дни сумата набъбнала двойно и баща и се пошегувал, че май трябва да купуват касов апарат, за да не я сгащят данъчните.

„Харесала съм си една раничка за свободното време, мисля че е около 50 лв. и ако изкарам толкова като се върнем в София ще си я купя", посочва в какво ще „инвестира" печалбата Мая. Тя е особено доволна, че хората и се радват и я поздравяват.

„Обикновено другите се снимат с мен, но сега аз искам да си направя снимка с теб..", поздравил я актьорът Кирил Ефремов и си купил една шапка. Големият Близнак от популярния серил „Под прикритие" е сред запалените къмпингари на „Смокиня".

Мая признава, че това не са първите и заработени пари. Като кинаджийска издънка, чаровницата се е снимала в редица рекламни клипчета. Дядо и е известния близкото минало оператор Виктор Чичов, който бе зад камерата на култовата лента „Оркестър без име". „Тате пък е снимал с Робърт де Ниро и Никита Михалков", допълва със задоволство биографията на настойника си Мартин, наследил професията и занаята на баща си.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

23-Юли-2019

23-Юли-2016

22-Юли-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.